Gazdaság

2010.05.27. 06:22

Olcsóbb a benzin, csökken a villanyár

Csökkent az üzemanyagok ára csütörtökön: a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 6 forinttal, a gázolajét 5 forinttal mérsékelte a Mol Nyrt. Az áram a lakossági fogyasztók számára pedig átlagosan 5 százalékkal kerül majd kevesebbe július elsejétől.

MTI

Csökkent az üzemanyagok ára

Csökkent az üzemanyagok ára, a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 6 forinttal, a gázolajét 5 forinttal mérsékelte csütörtökön a Mol Nyrt. Az autósok 10-30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
A múlt héten a Mol nem változtatott az árakon, két hete viszont emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. A mostani csökkentéssel a benzin átlagára 337 forintra, a gázolajé pedig 319 forintra esett.

Olcsóbb lesz az áram

Csütörtöki számában írja a Magyar Nemzet, hogy az áram a lakossági fogyasztók számára átlagosan 5 százalékkal kerül majd kevesebbe  július elsejétől. A lapban megjegyzik, hogy az árcsökkenés mértéke szolgáltatónként várhatóan eltér majd. A Magyar Nemzet azt írta, hogy ugyan a szoláltatók a Magyar Energia Hivatal (MEH) döntése előtt nem kívántak nyilatkozni a pontos számokról, ugyanakkor az E.ON-nál a lap megkeresésére megerősítették a júliustól bekövetkező villanyár-mérséklődés tényét az egyetemes szolgáltatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!