Gazdaság

2010.06.07. 19:14

Vadásznak a vámosok

Veszprém - Fokozottan ellenőrzi a vám- és pénzügyőrség a magyarok által vezetett, Európán kívüli forgalmi rendszámú gépjárműveket. Eddig több mint 150 járművet ellenőriztek, a legtöbb ellenőrzés a közép-magyarországi régió területén történt.

Németh F. Bernadett

Amennyiben a vámhatóság állapítja meg a jogsértést, úgy a gépjárművet terhelő vámtartozáson (a gépjármű értékének 37,5 százaléka) felül a vámtartozás 50 százalékát vámigazgatási bírság címén szabja ki, közölte lapunkkal a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága. Az ellenőrzések során megállapított jogsértések miatt 80 millió forintnyi fizetési kötelezettséget állapítottak meg. A befizetés nem teljesítése miatt 27 gépjármű van közvetlen vámfelügyelet alatt, számos vizsgálat pedig még folyamatban van.

Ha vámszempontból jogszerű a gépjármű használata, a vámhatóság megkeresi a rendőrséget a harmadik ország forgalmi rendszáma jogszerűtlen használatának, valamint az állami adóhatóságot az áfa megfizetésének ellenőrzése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!