Gazdaság

2010.10.28. 11:26

Hatvan munkahely Noszlopon

Noszlop - Kétszázmillió forintos beruházással hatvan embernek teremt munkalehetőséget a Bock Hungária Kft. szerdán átadott csiszolóüzeme.

Tóth B. Zsuzsa

Az avatási ünnepségen Stallmeiszter Csaba ügyvezető, a cég egyik tulajdonosa elmondta, hogy a német-magyar vegyesvállakozás ötven százalékos támogatást kapott Közép-dunántúli Operatív Program telephely fejlesztési pályázatán. Az összegből egy ezer négyzetméter alapterületű csarnok és egy háromszáz négyzetméteres szociális blokk készült. Az irodaszék mechanikákat gyártó cég új csiszoló üzemében készülő alkatrészekből összeálított bútordarabokat a tervek szerint hamarosan már helyben kárpitozhatják. Így a teljesen kész székek Noszlopról utaznak az európai, ázsiai és amerikai piacra.

Dr. Temesvári Balázs, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója üdvözölte a beruházást, majd Pintér Ferenc polgármester polgármester méltatta azt. Mint elhangzott, a cég 2002-ben kereste meg a települést azzal, hogy egy 25 főnek munkát adó üzemet létesítene. Egy év múlva már elkezdődött a termelés, amelynek különösen örült a község és a kistérség, hiszen a munkanélküliség már akkor is nagy gond volt a környéken.

Az avatási ünnepséget követeően a cég vezetői bemutatták a telephelyet.

Az önerős fejlesztésnek köszönhetően először egy kilencszáz négyzetméteres csarnok volt a területen, majd nyolc ezer négyzetméteresre nőtte ki magát a cég az egymás után készülő csarnokokkal. Aki dolgozni akart, az talált munkát Noszlopon és az iparűzési adó ötszörösére nőtt. A közeljövőben megvalósításra váró fejlesztés során újabb, mintegy 1600 négyzetméteres csarnok épül majd, amely félszáz embernek biztosít munkalehetőséget 2011 tavaszától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!