Gazdaság

2010.11.23. 21:15

Képfelismerővel adagolnak

Veszprém - A Flexmont Kft.-nél kiemelt fontosságúnak tekintik a fejlesztési tevékenységet, a magas színvonalú eszközök beszerzését.

Tremmer Tamás

Autóipari vállallatok magyarországi gyárainak komplett gyártósorokat, gyártóberendezéseket készít a Flexmont Szereléstechnikai és Automatizálási Kft. A társaság jelenleg 71 embernek ad munkát. A cég idei árbevétele 950 millió forint körül alakul. Mivel rendkívül fontosnak ítélik a társaság folyamatos fejlesztését, ezért az elmúlt években az árbevételüknek átlagosan a 6-8 százalékát beruházásokra költötték, tájékoztatta a Naplót Perlaky István ügyvezető igazgató.

A fejlesztések hangsúlyozottan technológiai-, illetve termékfejlesztési területre koncentrálódnak. Ezekben a témákban a kft. rendszeresen készít pályázatokat, amivel megpróbálják kiegészíteni saját forrásaikat. A nyertes pályázataikat sikeresen megvalósítják, most is éppen egy ilyen fejlesztési projektet zártak.
Az ügyvezető igazgató elmondta, az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében meghirdetett Gazdasági Versenyképesség Operatív Programon belül sikerrel pályáztak, aminek köszönhetően képfelismerővel rendelkező vibrációs adagolót alkottak meg. A Flexmontnál kifejlesztettek egy olyan robotos cellát, ahol a nagy bonyolultságú nehezen rendezhető alkatrészek megbízható adogatását, rendszerbe vitelét nagy sebességgel lehet elvégezni.


A berendezés - felhasználva a kamerás képfeldolgozó rendszerek intelligenciáját - gyorsítani és megbízhatóbbá tudja tenni az alkatrészek rendezési technológiáját. Különösen nagy a jelentősége a fenti eljárásnak az autóiparban, ahol a megbízhatósági elvárás nagyon magas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!