Gazdaság

2010.12.27. 16:10

Nagyon sok kérdőjel a szociális intézmény alapítása körül

Balatonfűzfő - Nem hagyta jóvá a Kelet-Balatoni Kistérség Többcélú Társulása (KBTT) a Kistérségi Közoktatási Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálatával kapcsoltban benyújtott szakértői anyagot, amivel kapcsolatban több kifogást is megfogalmazódott.

Halmos György

A testület az oktatási bizottság külső tagjának ismét a Rásky Mihályné közoktatási szakértőt választotta meg. A döntéshozók jóváhagyták a társulás idei beszámolóját is. A dokumentum szerint idén ismét megrendezték a már hagyományosnak számító KBTT-Zoboralja találkozót, amelynek fő gondolata a két társulás közötti együttműködés ápolása, a települések civil szervezeteinek kapcsolatteremtése volt.

Az idei esztendőben adományoztak először Év rendőre elismerő címet. Társulás több alkalommal nyújtott pénzbeli támogatást, többek között a Hagyományok, értékek, hungarikumok, Veszprém megyében című könyvre, támogatták a diáksport bizottságot, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumot, és félmillió forintot utaltak át a vörösiszap-katasztrófa által sújtott területek újjáépítésére. Több pályázaton vett részt sikerrel a társulás, így a Közkincs programban, illetve kábítószerügyi egyeztető fórum szervezésére, kistérségi helyzet felmérésére.

Döntöttek arról is, hogy megvizsgálják: van-e annak realitása, hogy a szociális intézmények kistérségi fenntartás alá kerüljenek. A társulás a témában meghallgatta Pozsonyi Mónikát és Sajtos Ildikót, a kenesei, illetve az almádi szociális szolgáltató intézmény vezetőit, hogy van-e ennek az elképzelésnek realitás. Elhangzott, ha a rendszert a gyermekek átmeneti ellátásával, illetve a házi jelzőrendszer kiépítésével nem bővítenék, akkor nem célszerű a saját fenntartású intézmény, ellenkező esetben érdemes megfontolni. Sajtos Ildikó arról beszélt, hogy a szakmán belül nagyon sok a kérdőjel, milyen formában képzelik el az alapellátást, ezért érdemes ezzel tavaszig várni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!