Gazdaság

2011.02.11. 18:30

Vissza a civil életbe

Veszprém - A haderőből kikerülő katonák munkaerő-piaci reintegrációját, valamint az aktív állomány továbbképzését célozta a hónap végén záruló, 500 millió forintnyi norvég támogatásból megvalósult projekt.

Szabó Péter Dániel

Az országos szinten zajló program régiós tapasztalatairól csütörtökön az MH Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság Toborzó- és Érdekvédelmi Irodáján adtak tájékoztatást a projektgazdák. Kirr Géza, a Veszprémben működő regionális iroda vezetője hangsúlyozta, a program 2009-es indulását követően a térségben működő katonai alakulatokkal, valamint a nyugdíjas honvédeket tömörítő szervezetekkel is felvették a kapcsolatot, amelynek eredményeként 852 fő regisztrált az irodán az elmúlt közel két esztendőben. 

A ma is aktívan szolgáló, illetve a már leszerelt katonák tucatnyi képzés közül választhattak, amelyek mindegyikét 200 ezer forinttal támogatta a projektet koordináló alapítvány. A legnépszerűbbnek számító speciális gépkocsi-vezetői, valamint nyelvtanfolyamok mellett targoncavezetőket, webszerkesztőket, üvegfestőket, masszőröket, fitneszedzőket, sőt, még fül-akupunktúrás addiktológusokat is képeztünk a norvég alapból nyert összegből - mondta el az irodavezető, aki hozzátette, az utolsó tanfolyamok február végén zárulnak, ám bíznak benne, hogy a nyártól újraindulhat majd a nagy sikerű projekt.

 

Szita Róbert, a program kommunikációs munkatársa hangsúlyozta, amennyiben a Norvég Királysággal jelenleg is zajló tárgyalások pozitív eredménnyel zárulnak, 2014-ig folytatódhat a kezdeményezés, főképp az aktív állomány tagjainak szakmai továbbképzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!