Gazdaság

2011.08.09. 06:02

Megújulás előtt a parkettagyár

Zalahaláp - Új időszámítás Zalahalápon, a jövőben teljesen megújul a Bakonyerdő Zrt. parkettagyára.

Tremmer Tamás

A Bakonyerdő Zrt. zalahalápi parkettagyára öt év alatt totálisan megújul, aminek az eredménye minőségi váltást és mennyiségi növekedést egyaránt jelent. Az évi 600 ezer négyzetméteres kapacitás egymillióra növekszik, nyilatkozta Varga László, a részvénytársaság vezérigazgatója.

A folyamat első lépcsőjeként a meglévő helyett egy nagyon modern felületkezelő technológiát kívánnak beszerezni, annak érdekében, hogy meg tudjanak felelni a piac elvárásainak. Így például a jelenlegi lakkozott parketta mellett, olajozott, színezett, strukturált felületeket egyaránt tudnak majd gyártani. A beruházás értéke 550-600 millió forint.

A beszállítókat négy ajánlattevő közül választottuk ki. A berendezések október végén, november elején érkeznek. A felhordógépek üzembe helyezéséhez a jelenlegi készáru raktár mellett 100 méter hosszban, hét méter szélességben épületbővítésre is szükség lesz. Az új technológiának december 20-án indulnia kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!