Gazdaság

2011.09.07. 05:29

Hetven kiállító portékái

Veszprém - Hetven kiállítót várnak az idei ökovásárra az Óváros térre. A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület rendezvényén az aszalványoktól a kolbászig minden kapható lesz.

Németh F. Bernadett

Minderről az egyesület tartott kedden sajtótájékoztatót. A XI. vásárt szeptember 24-én, szombaton az Óváros téren rendezik meg, a helyi termékeken túl  helyi kézműves árukkal, valamint  gazdag színpadi műsorral. 
 
- A KEOP pályázati program által támogatott ökovásár a helyben lévő értékeinkre hívja fel a figyelmet, hiszen egyre jobban látható, hogy szükségleteink nagy része helyi termékekkel, szolgáltatásokkal kielégíthető. Mindeközben szükségtelen az utaztatás, szállítás. És ráadásul egyre népesebb azok tábora, akik tudatában vannak annak, hogy a helyi termékek, szolgáltatások választásával a szén-dioxid kibocsátás jelentősen csökkenthető, azaz az éghajlatváltozás hatékonyan mérsékelhető. Minden ötödik vásárló választ tudatosan helyi terméket.

Szerencsére nem csak az igény nő, hanem a kínálat is. Az idei ökovásár kínálata minden eddigit felülmúl, leginkább a feldolgozott termékek köre szélesedett. Több lesz a vegyszermentesen termelt, minősített biotermék is. Ezen áruk választásával megbízható, egészséges élelemhez jutunk, szállításból adódó szén-dioxid kibocsátás nélkül - mondta dr. Szalay Tímea, az egyesület elnöke.

A vásárban próbára tehetjük a játékosságukat, ügyességüket, tombolasorsoláson vehetünk részt, vagy akár hazavihető az öko-kas, mondta el Ring Júlia, az egyesület munkatársa. Helyi művészek színpadi műsorai is segítik a kikapcsolódást. Sch„ffer Erzsébet fővédnök tanulságos történeteit hallhatjuk Amit a nagymamától tanultam címmel, majd a Petőfi Színház két művészének előadásában láthatjuk a székely és csángó népmesékre épülő Vígságok és balgaságok című darabot. Az ökovásárt a KEOP-6.1.0/B0/9-2010-0093 azonosítójú pályázati program keretében valósítják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!