Gazdaság

2011.09.28. 19:43

Sokat segített az Élelmiszerlavina a rászorulókon

Somlószőlős - Befejezéséhez érkezett az Élelmiszerlavina program, amelynek keretében nyolcvan zsák krumplit és két mázsa paradicsomot termesztettek a falubeliek.

Tóth B. Zsuzsa

A szerdai projektzáráson Bodnár György polgármester, a program koordinátora elmondta, hogy a tavasszal elvetett szaporítóanyag segítségével sikeresen vettek részt a Magyar Élelmiszerbank Egyesületének programjában, így negyven rászoruló családnak segíthettek. Voltak köztük egyedülállók, kisgyermekes családok, nehéz helyzetben élők, munkanélküliek és idősek egyaránt. Ezenkívül a közhasznú munkásként dolgozók is kaptak a terményből. Utóbbiak a vetés, majd a gondozás során a munkálatokban részt vettek, de még önkéntesek is segítettek. A vetéshez az önkormányzat biztosított területet, a Syngenta Növényvédelmi Kft. pályázati támogatásával pedig növényvédő szert szintén beszereztek.

A termés jó volt, a polgármester elégedettségét fejezte ki. Hangsúlyozta, hogy a programban való részvétel lehetőségét örömmel fogadták, máskor is szívesen vennének hasonló segítséget. A munkálatok a kézzelfogható eredményen túl még a dolgozókat is összekovácsolta. Ezért  célszerű lenne szélesebb körben is kiterjeszteni a hasonló programokat a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!