Gazdaság

2011.10.20. 12:24

Beszélgetés az innovációról

Veszprém - Az innováció a gazdaság és a társadalom számára egyaránt fontos - hangsúlyozta dr. Bartók István, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) rektora Veszprémben, az Innovációs Klub rendezvényén.

Tremmer Tamás

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) konferenciatermében immár a harmadik rendezvényét tartották meg a regionális innovációt támogató Beszélgetések című sorozatnak. A házigazda, dr. Markovszky György VKIK-elnök beszámol a kamara innovációs tevékenységéről számolt be. Úgy fogalmazott, hogy a szervezet különféle együttműködési szerződéseken keresztül - ilyeneket egyetemekkel, főiskolákkal, kutatóhelyekkel egyaránt kötöttek - kapcsolódik az innovációs tevékenységekhez. Részt vesznek és szerveznek különféle innovációs konferenciákat, járnak nemzetközi vásárokra, részt vesznek nemzetközi projektekben. A Regionális Innovációs Klaszter működtetését is a kamara vállalata.

A rendezvényen bemutatkozott a MÜTF technológia és tudástranszfer irodája, a zirci Bakony Elektronika Kft., valamint az ősi MetalTec 2001 Kft. Terítékre került a régió innovációs helyzete, valamint szót ejtettek a régiós pályázati lehetőségekről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!