Gazdaság

2011.11.10. 18:25

Kényelmetlenebb, de tudhatjuk, mit eszünk

Veszprém - Közpolitikai vitaesteket szerveznek a Városi Művelődési Központban. A legutóbbi foglalkozáson a helyi gazdálkodás, a helyi piacok témáját járták körül.

Varga Ibolya

A beszélgetést Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika veszprémi önkormányzati képviselője vezette. Elsőként Szabó Rebeka, az LMP országgyűlési képviselője, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának tagja kapott szót. A képviselő asszony Budepesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett biológusdiplomát, ezen belül az ökológia a szakterülete. Meggyőződése, hogy a génmódosított növényeket nem szabad beengedni az országba, mert előre nem látható, nem kívánatos hatásokat indíthatnak el a környezetben.

Győrffy Balázs, a Fidesz országgyűlési képviselője, Nemesgörzsöny polgármestere, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) megyei elnöke, aktív gazdálkodó szerint sokkal jobb minőségű húst, gabonát, zöldséget és gyümölcsöt tudunk előállítani, mint amilyeneket egyszerre, kényelmesen beszerezhetünk vásárlásaink során a nagy nemzetközi áruházláncokban. A mezőgazdasági kormányzat azért dolgozik, hogy helyzetbe hozza a kis- és közepes gazdálkodókat, és gazdsági szempontból is jövedelmező legyen a munka.

Nádudvari Gábor, a Veszprém Megyei Agrárkamara vezető tanácsadója arra hívta fel a figyelmet, hogy a természetközeli gazdálkodási módszereket évek óta támogatják. Az agrárkamara a szakmában és az adminisztrációban egyaránt segít a gazdálkodóknak. 

 

A vitában kifejtette gondolatait Szalay Tímea, a Csalán Környezet- és Természetvédelmi Egyesület elnöke is. Az egyesület rendszeresen megszervezi az ökövásárt és összehozza a találkozókat a termelők és a fogyasztók között. Ezzel növelik a helyi munkalehetőségeket és elősegítik az egészséges táplálkozást, hiszen tudjuk, mit eszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!