Gazdaság

2012.01.22. 21:38

Évet értékelt a füredi turisztikai egyesület

Balatonfüred - Új vezetőség irányítja a következő két évben a Balatonfüredi Turisztikai Egyesületet.

Győrffy Árpád

Mint Rádóczy Andrea elnök elmondta, a most záruló szervezet- és tevékenységfejlesztő projekt megvalósításához 52 millió forint támogatást kaptak uniós forrásokból, amit önerőként további 9,5 millió forinttal egészítettek ki. Kialakították a TDM munkaszervezetét, a tagság számára külföldi és belföldi tanulmányutakat, nyelvi képzést szerveztek, külföldi, illetve külföldi térségeket ismerő szakembereket hívtak meg a "legjobb gyakorlatok" átadására. Információs táblarendszert készítettek, korszerűsítették a Tourinform-irodát, kiállítási installációkat vásároltak, kiadványokat készítettek, óriásplakát-kampányokat indítottak, tv-spotot készíttettek, továbbfejlesztették a Balatonfüred-kártyát. Rádóczy Andrea a projekt megvalósításának eredményeként értékelte azt is, hogy az egyesület taglétszáma 97-ről 162-re emelkedett.

Rendkívül hasznosnak és eredményesnek értékelte a szervezet tevékenységét a város polgármestere, dr. Bóka István, aki úgy vélte, hogy a turisztikai szereplők helyi és térségi összefogása nélkül nem számíthatunk igazi eredményekre. A szolgáltatásokat együtt lehet igazán népszerűsíteni.

A projektzáró után tartották az egyesület tisztújító közgyűlését, ahol megköszönték a posztjáról leköszönő Rádóczy Andrea eddigi munkáját. Az ötfős új elnökség vezetőjévé Vászolyiné Dobrosi Ágnest választották, aki feladatként a kulturális szekció vezetését is megkapta. A többi alelnök közül a sportszekció felelőse Böröcz István, a szállodaié Forsthoffer Ágnes, a magánszállásoké Brunnerné M. Veronika, a vendéglátásé, borászaté Koczor Kálmán lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!