Gazdaság

2012.03.02. 11:22

Erdei közmunkások

Megyei körkép - Az országos közmunka-program keretében megyénk erdőgazdaságainál 767-en kaptak időlegesen munkalehetőséget.

Tremmer Tamás

A Magyar Fejlesztési Bank tulajdonosi joggyakorlása alatt működő 22 állami erdőgazdaság idén is kiveszi részét az országos közmunkaprogramokból. Az erdőgazdaságok lehetőségeikhez mérten kapcsolódtak a programhoz, amely február 1. és december 31. között tart. A 22 erdőgazdaság összesen 7741 közmunkást foglalkoztat. A program teljes költsége megközelíti a tízmilliárd forintot, amihez a Belügyminisztérium 9,43 milliárd forint támogatást ad.

A HM Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. idén is bekapcsolódott az országos közmunkaprogramokból, ennek keretében 282 ember foglalkoztatnak. A munkákhoz a Belügyminisztérium 350 millió forint támogatást nyújt, amit a társaság 64 millió forint saját forrással egészít ki.



A pápai Bakonyerdő Zrt. a tavalyihoz hasonlóan idén ugyancsak kiveszi részét az országos közmunkaprogramokból. A program keretében 485 közmunkást foglalkoztatnak. Ehhez 609 millió forint belügymioniszteri támogatást kapnak, amit a vállalat 22 millió forint saját forrással egészít ki.

Az erdőgazdaságok ily módon is hozzájárulnak a munkanélküliség enyhítéséhez. A tavalyi közmunkaprogram sok pozitív tapasztalatot hozott, nem egy közmunkást azóta főállású munkavállalóként foglalkoztatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!