Gazdaság

2012.11.28. 12:57

Csökkent, de közben nőtt

A megye foglalkoztatási körzeteiben az októberi zárónapon összesen 14743 álláskeresőt tartott nyilván a munkaügyi központ, ez a szám kevesebb, mint egy éve.

Tremmer Tamás

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Veszprém megyében az egy évvel ezelőtti adathoz képest 989-cel kevesebb az álláskereső, mint egy évvel korábban. A megye regisztrált álláskeresőinek számában egy év viszonylatában bekövetkezett csökkenés mértéke nagyobb, mint országosan.Ugyanakkor az októberi zárónapon nyilvántartott 14743 álláskereső az egy hónappal korábbi adatokhoz képest 420-szal több.

Ennek oka, hogy októberben folytatódott az idegenforgalmi idényben foglalkoztatottak szokásos visszaáramlása, és a pályakezdők is nagyobb számban jelentek meg a kirendeltségeken. A 30 nap alatt bekövetkezett növekedés mértéke kettő Balaton-parti térségben (Balatonfüreden és Tapolcán) volt a legnagyobb.Október végén a megye gazdaságilag aktív népességének kilenc százaléka volt nyilvántartott álláskereső. Ez a mérték – Várpalota kivételével - a megye valamennyi foglalkoztatási körzetében alacsonyabb az országos átlagnál. A hónap során 1153 új álláshelyet jelentettek be a munkaadók a megye foglalkoztatási körzeteiben. A legnagyobb munkaerő kereslet Pápa és Veszprém körzetében mutatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!