Gazdaság

2013.04.03. 15:39

Óvjuk meg az értékes vízkincset

Kiválóan szerepeltek a Veszprém megyei óvodás és iskolás gyermekek a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. víz világnapja alkalmából meghirdetett fotó- és rajzpályázatán.

Szabó Péter Dániel

A cég víz világnapi programsorozatának egyik kiemelt eseménye volt a siófoki központban a minap rendezett díjkiosztó ünnepség, aminek keretében kiállítás is nyílt a pályázatra beérkezett alkotásokból.

- Célunk, hogy felhívjuk a következő generáció figyelmét a tiszta vízkincs értékére, megóvásának fontosságára, s védelme érdekében tett erőfeszítésekre. Olyan programokat szerveztünk, amelyeken az óvodások, az általános és középiskolás diákok is jól érezték magukat - mondta el köszöntőjében Winkler Tamás, a cég vezérigazgatója, utalva arra, hogy kutatóprogramokat és interaktív laborlátogatásokat is szervezett a DRV, míg a díjkiosztó ünnepség részeként a Csodák Palotája utazó bemutatóján kreatív vizes kísérleteket végezhettek a látogatók.


A tiszta vízkincs értékére, megóvásának fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet programjainkkal, hangsúlyozta Winkler Tamás DRV-vezérigazgató. Könyvutalványokat és társasjátékot adtak át (Fotó: DRV Zrt.)


- Örömünkre szolgál, hogy a fiatalok komolyan érdeklődnek programjaink iránt. Az április közepéig tartó nyílt laborakciónk keretében eleddig több mint 500 iskolás jött el a laborba, a rajzpályázatra több mint 500, a fotópályázatra pedig csaknem száz alkotás érkezett - ismertette az elért eredményeket Szebényi Tibor, a DRV értékesítési vezetője. Ezt követően adták át a legjobbaknak az elismerést, a díjazottak, köztük a kiválóan szereplő Veszprém megyei gyerekek, értékes könyvutalványokat, valamint a cég saját kiadású társasjátékát vehették át a vezetőktől.

A rajzpályázaton az alsós diákok között harmadik lett a vörösberényi iskolába járó Telek Marcell, a felsősöknél különdíjat kapott iskolatársa, Végh Dorottya, míg ugyanitt az első helyet a balatonfüredi Eötvös iskola diákjai, Fülöp Luca és Fülöp Réka szerezték meg. A fotópályázaton a harmadik helyezésért járó elismerést vehették át a Pécselyi Református Elemi Iskola képviselői, a különdíjat pedig a tapolcai Batsányi János Gimnáziumba járó Siklósi Gergely kapta.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!