Gazdaság

2014.02.24. 15:30

Az esettanulmány módszert népszerűsítik a versenyen

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara 13. alkalommal rendezte meg a Tímár László tanulmányi emlékversenyt és esettanulmányi megoldóversenyt.

Balla Emőke

A versenyt 2001-ben hirdették meg először, kezdetben 2–3 csapat és néhány oktató közreműködésével. Idén már tizennyolc csapat mérte össze erejét, tizenöt csapat a Pannon Egyetem hallgatóiból állt össze, de érkeztek Budapestről, Miskolcról és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemről is versenyzők.

A versenyen a csapatoknak egy esettanulmányt kellett feldolgozniuk, amely egy vállalati döntéshozatali problémát vetett fel, a hallgatóknak a probléma hatékony megoldására kellett javaslatot tenniük. A háromnapos verseny után a csapatok zsűri előtt ismertették eredményeiket.

A verseny célja a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar tehetségmenedzsment programjához illeszkedően az esettanulmány módszer terjesztése és népszerűsítése, a hallgatók elméleti tudásukat a gyakorlatban is próbára tehetik. A kar fontosnak tartja, hogy a hallgatók konkrét gyakorlati esetekkel is megismerkedjenek, ezáltal olyan tapasztalatokra tegyenek szert, amelyek versenyelőnyt jelentenek számukra a munkaerőpiacon.

A versenyen részt vevők közel egymillió forint értékű díjazásban részesülnek utalványok és pénzjutalom formájában, az első helyezett csapat képviseli a Pannon Egyetemet az országos versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!