Gazdaság

2016.01.06. 11:21

Ismét cserélik a horgászengedélyt

Megyei körkép - Az év első napjával forgalomba kerül az egységes állami horgászati okmány, amely több korábbi iratot (fogási napló, területi engedély) vált ki.

Tremmer Tamás

Szinte nem kezdődik el úgy új év, hogy a horgászoknak ne hozna valami változást. Tavaly vezették be az országosan egységes új fogási naplót, amellyel bajlódtak is eleget. A jogszabály szerint már a horgászat megkezdését be kellett írni a naplóba, majd a hal megfogását órára pontosan jelezni. Végül nem is az adminisztráció, sokkal inkább a rubrikák nagysága verte ki a biztosítékot, egy éles szemű horgásznak is nehezére esett kitölteni a kis kockákat.

2016-tól mindez megváltozik. Január 1-jétől forgalomba került az egységes állami horgászati okmány, amely az eddigi magyar, angol és német nyelvű állami horgászjegyeket, az érvényesítő bélyegeket, az állami és számos helyen a speciális vízterületi fogási naplókat, valamint a külön nyomtatványon teljesített éves nyilatkozatokat váltja ki. A bürokráciacsökkentés jegyében az eddigi 5-6 okmány, nyomtatvány eggyé válik, gyorsítva az ügyintézést is.

A bürokrácia csökkentésére irányuló lépés érthető, támogatható, de ha már ilyen változások történtek, a rubrikák mérete is nőhetett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!