Halimba

2011.04.14. 14:28

Aki kinyit egy könyvet, mindenekelőtt önmagát nyitja ki!

Az elmúlt hetekben a halimbai Dr. Szalai Miklós Általános Iskola tanulói több magyar nyelvi és irodalmi versenyen is eredményesen szerepeltek.

Schvarzkopf Anita

Az Ajkán megrendezésre került Kossuth anyanyelvi vetélkedőn tizenhárom csapat közül második helyezést ért el Mráz Anna, Torma Lucia és Vajai Balázs alkotta csapat Györkösné Baráth Anikó tanárnő vezetésével. 

A nagyalásonyi Lőrincz L. László Olvasási versenyen a 3-4. osztályosok közötti korcsoportban Pelczhoffer Viktória és Schvarczkopf Kinga páros második lett. Felkészítőjük Tóthné Horváth Nóra tanítónő volt. Bár a dobogóról lemaradtak, a 4. helyen végeztek Torma Lúcia-Vajai Balázs 6. osztályos, 5. helyen Gfellner Fanni-Noszlopi Ádám 5. osztályos, 6. helyen Kiss Alexandra-Torma Krisztina szintén 5. osztályos tanulók. Rajtuk kívül még Darvas Renáta és Pelczhoffer Éva alkotta csapat is sikeresen szerepelt. A verseny során feladatlapot és egy rajzos feladatot kellett megoldaniuk a pároknak. Az esemény díszvendége maga az író volt.

Veszprémben került lebonyolításra a Nyelv-Ész Anyanyelvi verseny megyei döntője, ahol Vajai Balázs 6. osztályos tanuló képviselte az iskolát.

Györkösné Baráth Anikó magyar szakos tanárnő elmondta, hogy diákjait a Couberten-i gondolattal - "Nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel" - motiválja a megmérettetésre, tapasztalatszerzésre. Ennek eredményeként egyre népszerűbbek ezek a versenyek, hiszen a jelentkezők száma évről évre nő. Emellett hiszi, hogy az életpályájukkal példaként szolgáló közismert személyektől kapott személyes elismerések, dicséretek, fokozzák tanítványai tanulási kedvét, s pozitív irányba alakítják önértékelésüket, igénynívójukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!