Kerek ünnep

2018.04.03. 10:48

Hirtling István: A családom tart fiatalon

Bár a korát nem érzi a sármos színész, úgy gondolta, a csúcson kell abbahagynia.

Székesfehérvár, 2017. december 14. Hirtling István (k) Kreón, valamint Kertész Júlia (b) és Gál Horváth Bernadett az õrök szerepében a Halál Thébában címû színdarab próbáján a székesfehérvári Vörösmarty Színházban 2017. december 13-án. Jon Fosse görög drámatrilógiáját december 15-én mutatják be Horváth Csaba rendezésében. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Fotó: Bodnár Boglárka

A rajongói nagy része meg se mondaná, hogy a napokban ünnepelte a 60. születésnapját Hirtling István. Az örökifjú színészt a Macskák című musical bemutatójának 35. évfordulója alkalmából köszöntötték a kollégái, ahol szomorú bejelentést tett a rajongóinak: visszaadta a színházi macska, Tus szerepét, amelyet 28 évig játszott a musicalben – írja a Borsonline legfrissebb száma.

Szép kerek ünnep, szép ke­rek történet. Úgy érzem, hogy ezzel a több mint 500 előadással csodálatos kapcsolatom lett a produkcióval, de

egyszer minden véget ér.

Ez a pillanat volt az, amikor nem fájó szívvel, hanem szép emlékekkel távozhatok. Úgymond a csúcson hagyhattam abba, és méltósággal engedhettem el a darabot. Hangsúlyozom, ez az én döntésem volt, ha a társulaton múlna, az idők végezetéig játszhatnám a szerepet. Lehet, furcsán hangzik, de remélem, hogy a távozásom fájdalmat és hiányérzetet okoz azoknak, akiknek eddig örömöt jelentett a játékom. Csupán egyet nem akartam: hogy az embereknek az jusson eszébe 10-20 év múlva: Jaj, istenem, a Hirtling még itt van? – nevetett a színész.

A hatodik X-be lépett Hirtling továbbra is fiatalokat meghazudtoló energiával dolgozik, lendületességének titkát is elárulta a Bors olvasóinak.

Nem foglalkozom a korommal,

mert annyi jó feladatom van, el vagyok kényeztetve, nincsenek üres perceim, nem be­szélve arról, hogy szerencsés a genetikám, és van egy csodálatos feleségem és gyerekeim, akik fiatalon tartanak. Persze más, amikor az embert sok fiatal kolléga veszi körbe: emlékszem, amikor még én figyeltem Haumann Péter játékát, ami olyan mély benyomást tett rám, hogy egy percig se jutott volna eszembe ezen változtatni.Nem akartam önmegvalósítani, csak azt, hogy az etalonhoz törekedjem – mesélte Hirtling, majd hozzátette: – Én nem tartom magam etalonnak, ezt majd döntsék el a fiatalabb kollégák.

 

Borítókép: Hirtling István (k) Kreón, valamint Kertész Júlia (b) és Gál Horváth Bernadett az őrök szerepében a Halál Thébában című színdarab próbáján a székesfehérvári Vörösmarty Színházban 2017. december 13-án.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában