Sportoljunk tudatosan

2018.07.17. 14:50

Mezei Léda mindig bemelegít

A Barátok közt csinos színésznője eddig bárhol lakott, mindenhol hódolt a szenvedélyének, a mozgásnak.

A Barátok közt csinos színésznője eddig bárhol lakott, mindenhol hódolt a szenvedélyének, a mozgásnak. Léda számos sportot kipróbált már – konditerembe járt, úszott, táncolt –, mégis a futás a kedvence. Este szeret a legjobban kocogni.

„Elég nehezen ébredek, reggel minimum két kávét meg kell innom, utána kezdődhet csak a nap. Így aztán futni már nincs se időm, se erőm.

Alkonyatkor viszont szeretem kiszellőztetni a fejemet, hogy megszabaduljak a napi stressztől”

– magyarázta Léda, elárulva a Vasárnap Reggel hasábjain, hogy a bemelegítés az egyik legfontosabb része az edzéseinek.

 

A Barátok közt Natasája gimnasztikai gyakorlatokkal melegít be, hisz a futás előtt is szükség van a test teljes átmozgatására.

Léda minden alkalommal 10 percet szán edzés előtt a mozgásra való alapos ráhangolódásra.

A napi testmozgáshoz – s ezzel a sérülések megelőzéséhez – Léda az alábbi tippeket adta:

A nyári hőségben vigyázni kell, hogy a tűző napon ne hevítsük tovább a testünket. Vagy napkeltekor, vagy naplementekor sportoljunk a szabadban.

A folyadékpótlásra is ügyeljünk, hiszen ilyenkor fokozottan izzadunk. Sportitalok helyett fogyasszunk tiszta vizet!

 

A színésznő a fővárosban, a Városligettől nem messze lakik, így már oda is futva szokott elindulni. Mindig egy célt tűz ki maga elé, amit igyekszik megvalósítani. A leghosszabb táv, amit eddig megtett, 14 kilométer volt, de legalább 7-et mindig lefut.

Mint mondja, az edzés végén a nyújtást sem szabad kihagyni. Segíti az izmok regenerálódását és hosszú távon az ízületek szabadabb mozgását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!