Bulvár-celeb

2024.01.16. 12:12

Valaki több mint kétmillió forinttal tartozik a BKK-nak

A bliccelésért kiszabott legnagyobb büntetés a múlt évben több mint kétmillió forint volt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

MW

Illusztráció

Fotó: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

Azt írták, hogy 2021 óta szigorúbban lépnek fel a jegy vagy bérlet nélkül utazókkal szemben, és a pótdíjkezelési eljárások is hatékonyabbá váltak. A szigorúbb követeléskezelés miatt évente több ezer fizetési meghagyást és végrehajtási eljárást indítanak.

A múlt évi legnagyobb büntetések listáját a kétmilliós összeg vezeti, a második helyen egy több mint 1,6 milliós, míg a harmadik helyen egy több mint 1,4 milliós büntetés szerepel, de még a tizedik helyen lévő is meghaladta az egymillió forintot.

Közölték azt is, hogy a legmagasabb összegű pótdíjbefizetés két végrehajtási eljárásból, több tucat rendezetlen pótdíjazás alapján adódott össze.

A ténylegesen befolyt pótdíjak tartalmazzák a pótdíjtartozást és járulékait, az évek alatt rárakódó kamatokat és a végrehajtási eljárások költségeit is – fűzték hozzá.

A legmagasabb egyösszegű befizetés 2020-ban volt, 2 797 400 forintra rúgott.

Kitértek arra is, hogy 2023-ban 227 200 ellenőrzés zárult pótdíjazással (5 százalékkal több, mint 2022-ben), és 19 ezer pótdíjazott választotta a 2022 őszétől rendelkezésre álló kedvezményes rendezési lehetőséget, azaz bemutatta a pótdíjazást követően vásárolt bérletét.

A közlemény szerint 2023-ban a pótdíjazások 63 százalékát rendezték helyszínen, az ebből befolyó összeg (1,7 milliárd forint) 35 százalékkal haladta meg az azt megelőző évit.

Borítókép: illusztráció / Utasok szállnak fel a Budapesti Közlekedési Központ korábbi 100E jelzésű közvetlen repülőtéri járatára a Deák Ferenc térnél. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!