Fejlesztés

2017.10.05. 07:20

Magyar startupokat díjaztak külföldön

Két olyan magyar startup is rangos nemzetközi elismerésben részesült a múlt héten, amelyeket az MKB Bank FinTech Programja keretében támogat – közölte az MTI-vel a pénzintézet. 

A közlemény szerint a Blueopes kapta a Central European Startup Awards (CESA) legjobb fintech, azaz pénzügyi technológiai startupdíját Magyarországon. Ennek a versenynek a régiós vetélkedője novemberben lesz. A Family Finances pedig a „Startup Campus Singapore” elnevezésű ötletismertető verseny győztese lett.

Az MKB Bank FinTech programja 2016-ban indult, ebben a pénzintézet a jövő digitális bankolását meghatározó, legígéretesebb magyar startupokat támogatja. A tavalyi programra csaknem 60 ígéretes ötlettel, megoldással pályáztak a startupok, ezek közül választottak ki hat jelentkezőt, köztük a két most díjazottat is.

Idén március óta az MKB különleges szakmai-fejlesztési programot működtet, amelynek keretében vállalkozásonként akár 30 millió forint pénzbeli támogatást ad a kiválasztott startupoknak.

A Family Finances családi pénzügyi applikációt és virtuális pénztárcát fejleszt kifejezetten gyerekek számára, a zsebpénz okos felhasználásához. A három frissdiplomás által alapított Family Finances tavaly az MKB versenye alkalmából állt össze az inkubációs programba kerülés érdekében. Az ötlettel rendelkező csapat az inkubációs program végére egy félkész termékkel, partnertárgyalásokkal rendelkező céggé fejlődött, és készülnek a piacra lépésre.

A Blueopes automatizált vagyonkezelési platformja bankok és befektetési szolgáltatók részére készült. A startupot befektetési szakemberek, matematikusok és fejlesztők alapították.

Az MKB Bank folytatja az együttműködést a fintech startupokkal – vélekedett a közlemény szerint Pereczes János, az MKB Fintechlab vezetője, aki arra is kitért, hogy októberben közép-kelet európai szakmai körútra indulnak annak céljából, hogy felkutassák a legígéretesebb startupokat.

A Fintechlab kisebbségi tulajdonossá válhat az inkubációs programban résztvevő cégekben – közölte az MTI érdeklődésére az MKB Bank.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában