Érthetetlen

2021.11.29. 22:42

Vandálok rongálták meg a gyöngyösi betlehemet

Hétfő éjszaka valaki lefejezte a gyöngyösi betlehem egyik bábuját.

Megrongálták a Fő téren felállított jászol egyik bábuját – írja a Gyöngyös Város Hivatalos Oldala. Kiemelték: valaki az éjszaka folyamán megfosztotta fejétől Szűz Mária szobrát, majd betette azt a kis Jézus mellé.

„Rossz hír az elkövetőnek, hogy a városban több mint 100 térfigyelő kamera működik, melynek köszönhetően sok bűncselekmény, szabálysértés elkövetője nem marad rejtve. 

A kameráknak köszönhetően a városrendészek felderítettek már virágtolvajokat, de a kameráknak köszönhetően lettek meg szeptember azok a fiatalok, akik az egyik faházból elloptak nagy mennyiségű borospoharat, de természetesen a közelmúltban történt kisfiúval kapcsolatos megfélemlítés egyik elkövetőjéhez is a kamerák által jutottak közelebb, majd fogta el a rendőrség. Természetesen a mostani eset kapcsán is megkezdték a felvételek vizsgálatát.” – írják.

Itt még helyén volt az életkép Forrás: Czímer Tamás / heol.hu

A gyöngyösi városrendészet igazgatója, Ferenczy Dániel a Heves megyei hírportálnak megerősítette, hogy az éjszakai órában letörték az egyik szobor fejét és azt bedobták a betlehembe. Kiemelte: jelenleg értékelik a térfigyelő kamerák felvételeit, bővebb tájékoztatást későbbre ígértek - írja a heol.hu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!