Bravúr

2022.06.05. 08:41

Marco Rossi: Nagybetűs csapat lettünk

Marco Rossi azt hangoztatta a Magyarország–Anglia találkozó után, csak tökéletes játékkal lehet legyőzni ilyen erős ellenfelet. A magyar válogatott szövetségi kapitánya üzent azoknak, akik a nemzeti csapat vereségét óhajtják.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzés után nyilatkozott – írja a Magyar Nemzet.  

 Anglia ugyan valamivel többet birtokolta a labdát, magasan próbáltak letámadni minket, főleg a gól után, de összességében nagyon kiegyenlített mérkőzés volt 

vágott bele értékelésébe Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A mérkőzés előtt elmondtam, tökéletesen kell játszani ahhoz, hogy olyan csapatot legyőzzünk, mint Anglia. Ez lényegében sikerült is.

– A végén adódtak gondok, de gratulációval tartozom a játékosaimnak. Az eredmények nem véletlenül hullanak az ölünkbe, megdolgozunk értük. A szerencse, mint egy napja utaltam rá, olykor mellénk áll, olykor elpártol tőlünk, de megszolgáltunk ezért a sikerért. Ez a győzelem az áldozatvállalás, az akarat győzelme, csapatként játszottak a fiúk.

A magyar válogatott ma már mindenképpen igazi csapat, ha nem is kiemelkedően nagy csapat, de nagybetűs csapat, olyan csapat, amelynek játékosai teljes szívvel játszanak.

A taktikáról és annak megvalósításáról a következőket mondta:

 Az első félidőben három-négy kontránk volt, amiket Szalai Ádám indított el, és az egész csapat felzárkózott. Voltak helyzeteink, lehetett volna kettő-nulla is. A második félidőben Schäfer ziccert hibázott, de talán lesen volt. Nem volt les? Nahát!

Szoboszlai Dominikre külön is kitért.

Olyan sokat és intenzíven futott, ahogy a múltban még sosem. Folyamatosan fejlődik, megértette, hogyan tud igazi vezérré válni – dicsérte a győztes gól szerzőjét.

Borítókép: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. június 4-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában