Elismerés

2023.09.18. 11:00

Történelmet írt a kitüntetett pétfürdői tűzoltóparancsnok

Őri György egyike annak a három kiemelkedő személynek, akik az idén átvehették a Thuri Díjat Várpalotán. Tűzoltóként viszont az első az elismerés alapítása óta.

Őri György az első tűzoltó, aki kiérdemelte a Thuri Díjat Forrás: BM OKF/Facebook

Ahogy arról már beszámoltunk, a közelmúltban adták át Várpalotán a városi díjakat. A különböző elismerések között volt a Thuri Díj is, amelyet az idén Dergovics Zsuzsanna fogorvos, Őri György tűzoltó alezredes és Bátor Zsuzsanna mérnöktanár, gazdálkodó vehetett át. A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság most Facebook-oldalán közölte, hogy a pétfürdői tűzoltóparancsnok kitüntetése több szempontból is különleges. 

– Azt mondják, nem jár dicséret azért, ha valaki a dolgát végzi. Mi meg azt mondjuk, hogy hosszú időn át egyenletes teljesítményt nyújtani, mindig minden pillanatban elérhetőnek lenni, minden helyzetbe beleállni, egyéni ambíciónknál magasabb rendű célokat kitűzni és elérni, igenis elismerésre méltó dolog. A díjat Várpalota városa 1999 óta adományozza. 

Az elismerést évente legfeljebb három közösségnek vagy személynek ítélik oda, alapítása óta először kapta tűzoltó (EZ LEGYEN IDEZET STÍLUS)

– írták, hozzátéve, hogy Őri György hosszú évek óta végzett elhivatott, lelkiismeretes és eredményes munkája elismeréseként vehette át a díjat Campanari -Talabér Mártától, Várpalota polgármesterétől.

Őri György várpalotai bányászcsaládból származik. Ahogy a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján olvasható, 1995-ben beosztott tűzoltóként kezdte a pályafutását Pétfürdőn. Az azóta eltelt időben szolgálatparancsnokként, a műveleti szolgálat főreferenseként, kiemelt főelőadóként is dolgozott. 2017 óta vezeti a pétfürdői parancsnokságot. 2019-ben megkapta a Szent Flórián plakettet.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!