Tehetségkutató

2023.10.06. 21:30

Az ajkai srác úgy énekelte Bob Marley-t, hogy senki se tudott ellenállni neki

Palócz Gergő Bob Marley Three Little Birds című dalával egyből felkeltette Miklósa Erika, Trokán Nóra, Curtis és Manuel érdeklődését.

Tóth B. Zsuzsa

Az ajkai Palócz Gergő továbbjutott a The Voice című tehetségkutató műsorban, ahol mind a négy coach kíváncsi volt kilétére

Forrás: Beküldött/családi fotó

A 30 éves Palócz Gergő félt a csalódástól, ezért maga sem merte gondolni, hogy akár két mentornál több szavaz neki bizalmat, de a tehetsége nem volt kérdéses. A dalt azért választotta, mert annak idején ezt tudta először eljátszani gitáron. Időközben átdolgozta, most pedig sikert aratott vele.

A Veolnak elárulta: az ajkai Vörösmarty-iskolában töltött évek vége felé már felfedezték, hogy jól énekel, ő azonban sokáig nem akart még színpadra állni. Azonban amikor hallotta, hogy a The Voice új változata indul, ahol csak az énekhangot hallják a coachok, és nem láthatják a versenyzőt, jelentkezett. Nagyon örült, amikor látta, hogy a mentorok mindegyike megfordult, kíváncsi rá. Valamennyien meggyőző érveket hoztak fel, és úgy érzi, jól választott, hogy Miklósa Erika mellett döntött. Az ő csapatában kell néhány hét múlva párbajoznia egy csapattárssal, majd csak egyikük folytathatja a versenyt.  

Palócz Gergő a fővárosban él, konziban tanult éneket, és kisebb vendéglátóhelyeken fellépett már. Az első biztatója annak idején édesanyja volt, példaképe pedig többek között Johnny Cash, Tony Bennett, Regina Spektor. Programtesztelőként dolgozik, de nem tartja kizártnak, hogy pályát módosít a jövőben. Azt mondja, ez jó munka, de nem ez az álma, ez nem teszi boldoggá. A versenytől nem vár győzelmet, de örülne, ha minél többen megismernék, megkedvelnék a hangját. 

Nem Gergő az egyetlen Veszprém vármegyei, aki próbára teszi a tehetségét az idén. A TV2 Sztárban sztár leszek! című műsorában a tapolcai Halász Rebeka szerepel. Külön érdekesség, hogy a gyönyörű énekes  lány mentora pont a szintén tapolcai származású Tóth Gabi lett, akivel életútjuk számos ponton egyezik. Rebeka a tapolcai Bárdos-iskola zenei tagozatán tanult, akárcsak annak idején Tóth Gabi és Vera, majd őt is a veszprémi énektanárnő, Völler Adél képezte, mint megtudtuk tőle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!