Tökmagkrém

2017.10.29. 19:08

Különleges tökmagkrémeket készít a nemesvámosi Dávidné Kéri Márta

NEMESVÁMOS Alig négy éve kezdtem el, a családom számára készítettem az első krémeket, hogy minél egészségesebben táplálkozzunk, aztán a további, különleges ízeket az igények hozták magukkal – meséli Dávidné Kéri Márta a jótékony hatású tökmagból készült krémekről.

Leitner Vera

Dávidné Kéri Márta saját termékével Fotó: Pesthy Márton

A különleges tökmagkrémek szendvicsbe, salátához, lágy sajttal, de körözöttbe keverve, vagy akár tésztához is sokrétűen kihasználhatók.

– Csak egy kis képzelőerő kell hozzá – véli Dávidné Kéri Márta, a tökmagos termékek készítője, aki elmondta, saját maga kísérletezte ki a lenmagos, napraforgómagos, a szárított rukkolás, a medvehagymás és fokhagymás krémek receptjeit is.

– Hosszú folyamat azonban, mire beépül a köztudatba, hogy miért kellene tökmagot, tökmagkrémet fogyasztani. Rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, rend-kívül magas az E-vitamin- tartalma. Elsősorban férfiak számára szokták ajánlani a tökmagot, amely hatásos a prosztatamegbetegedésekkel szemben, ám a nők esetében is jótékony hatású a húgyúti problémák, felfázás ellen.

Dávidné Kéri Márta saját termékével Fotó: Pesthy Márton

Márta elmondta, tapasztalatai alapján az ínyencek mellett a tudatosan táplálkozók is örömmel fogyasztják a tökmagos készítményeket. A sokféle krémmel azonban munka is van bőven, főleg ilyenkor, ősszel.

– Sok feladat van a tökkel, körülbelül egy hete végeztünk most a legnagyobbal: mikor beérik, kimagozzuk, megmossuk, majd szárítjuk a magokat, melyek aztán egy krémesítési folyamaton mennek keresztül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában