2017.11.21. 13:50
Tokány vagy betyárleves – Melyik bakonyi étel a legjobb?
Ahogyan minden tájegységnek a Bakonynak is megvan a maga gasztronómiai íz világa. De melyik a legfinomabb közülük?
Forrás: Shutterstock.com
Fotó: lenetstan
A mindmegette.hu oldalon megtalálható receptekkel, most bemutatunk néhányat.
Bakonyi sertésszelet
Első versenyzőnk a bakonyi sertésszelet. Akkor az igazi, ha a hús megfelelően omlós és a szaft krémességét is eltaláljuk.
Bakonyi csirkepaprikás erdei gombával
Nem csak a sertés, a baromfi is kiváló alapanyag lehet a tradicionális ételekhez. A csirkének az erdei gombák pikáns ízt adhatnak. Ha van lehetőségünk a bakonyi csirkepaprikásból se hagyjuk ki.
Bakonyi sertéstokány
A tokányok igen népszerűek a magyar gasztronómiában. Ez nem csoda, hiszen rendkívül ízes, laktató ételnek számítnak. Természetes ennek is megvan a bakonyi változata.
Bakonyi betyárleves
Levesfogyasztó nemzetként kihagyhatatlanok a bőséges levesek. A bakonyi betyárleves borjúból az igazi. Lisztes tejföllel habarva készítjük.
Bakonyi palacsinta
Igen a palacsintának is van bakonyi változata. Ez egy sós palacsinta, amit gombás, hagymás és kakukkfüves töltelékkel készítenek. A tejföl itt is elmaradhatatlan.
A kérdés nyitott: melyik a legfinomabb bakonyi étel? Ha nincs a felsoroltak között írja meg nekünk kommentben!