Mégis legyél győztes!

2018.03.25. 08:30

Magyar Lóránt a csalódásokról, kudarcokról, sikerekről és reményekről

Magyar Lóránt mentálhigiénés diplomával rendelkező, integratív szemléletű szakember - orvos, előadó, életvezetési tanácsadó és állandó diakónus - tartott előadást a faluház nagytermében, a Lovasi esték keretén belül.

Szendi Péter

A szakembert Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus ajánlotta a szervezők figyelmébe, mondván, benne látja méltó utódját. A rendezvényen bemutatásra került új könyve, a Mégis legyél győztes!, amely az előadás tematikáját is magában foglalta. Magáról a kötetről Szabó Péter, a népszerű motivációs előadó és tréner a következőket mondta: „Ez a könyv tele van olyan gondolatokkal, módszerekkel, amelyekkel bármikor ki tudod húzni magad a mindennapok mélypontjáról, és végre egy élni érdemes életet élhetsz”.

Magyar Lóránt szerint manapság életkortól függetlenül mindannyiunkat valamilyen nehézségek terhelnek, kihívások, feladatok, érzelmi hullámzások, viharzások. Néha elveszítjük az irányzékot, olykor a célok hiányoznak, néha pedig az erőforrások. Ilyenkor pedig nehéz tájékozódni és továbbmenni Fotó: Szendi Péter/Napló

Magyar Lóránt szerint manapság életkortól függetlenül mindannyiunkat valamilyen nehézségek terhelnek, kihívások, feladatok, érzelmi hullámzások, viharzások. Néha elveszítjük az irányzékot, olykor a célok hiányoznak, néha pedig az erőforrások. Ilyenkor pedig nehéz tájékozódni és továbbmenni. – Nekem a hitem és meggyőződésem – és ebben szeretnék bátorítást adni sokak számára -, hogy néha valóban nagyon nehéz, és ha a szél olykor szembe is fúj, mégis tovább kell mennünk. Hinni kell a céljainkban! Hogyha erős a miértem, ha tudom jól, hogy miért küzdök, hogy mi az, aminek értelme van, akkor az egy eleve támogató forrás. Van az a bölcs mondat, hogy ha van egy erős miérted, akkor bármilyen hogyant kibírsz. Ha van egy cél előttem, ami vonzó számomra, egy jövőképem, akkor az motiválólag hat rám. Bár az élet nehézségei lenyomhatnak, mégis lehetünk győztesek, mégis felállhatunk és mondhatjuk a zord erők hadának: nem állítasz meg, mégis meghódítom a hegyeimet, mégis birtokba veszem az Ígéret Földjét – vallotta a szakember, aki szerénységével, jó humorával, szép beszédével hamar belopta magát az érdeklődők szívébe.

Nagyon fontos támogató eszközeink a kapcsolatok, az emberi közösségek, mert egymást támogatva tudunk haladni a kitűzött cél felé. El kell fogadnunk ugyanakkor azt is, hogy nem mindig, minden az elgondolásunk szerint alakul, de attól még mehetünk tovább, küzdhetünk. Szoktuk mondani a gyerekeinknek is, hogy az élet nem tökéletes, de azért élvezetes. Nekünk kell választani abban, hogy megkeressük benne az örömet, az élvezetet, a szépet, a remény teljeset. Így van értelme annak, hogy nap mint nap felkelünk, törekszünk arra, hogy van jelentősége az életnek. Egy idő után pedig, lépésről lépésre haladva, válunk azzá, akivé válni akartunk. Az élet rendeltetése, hogy azzá váljunk, akinek a Teremtő megalkotott bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában