tippek a hűvös nyárra

2018.06.29. 07:00

Hideg a Balaton? – Négy családi program a strandoláson túl

Az elmúlt napok időjárása alaposan megtréfálta a Balatonnál nyaralókat.

Kalandpark a bátraknak Forrás: pixabay.com

A víz 18 fokosra hűlt, így csak az igazán bátrak merészkednek a vízbe. De mit csináljon az a turista, aki most érkezik családjával a parthoz? Nekik adunk most ötleteket.

Romantikusoknak: régi korok sétahajózásai

Ideális választás azoknak, akik mindenképp a vízben szeretnének élményeket szerezni. A balatonfüredi kikötőben több sétahajó közül is választhatunk. Közülük talán a legismertebbre, a Jókaira is felszállhatunk.

A Jókai most már útra kész Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

Az 1913-ban épült hajó a Balaton egyik legöregebbje. Részt vehetünk romantikus esti kiránduláson és borhajón is. A kultúrát sem kell nélkülöznünk, a fedélzeten többször tartanak kiállításokat.

A sebesség szerelmeseinek: bobpálya

Gyerekes családoknak az egyik legnagyobb élmény lehet a bobozás. Szerencsére erre is van már lehetőség az Északi-parton. Balatonfűzfőn található ugyanis Magyarország leghosszabb olyan dupla bobpályája, amelyen a bobok sínre rögzítve futnak. Félőseknek nem ajánlott, viszont a bátrabbak akár egy fényképen is megörökíthetik a csúszás élményét.

A kíváncsiaknak: tanösvények

A tanösvényeket elsősorban a természetet szerető és gyaloglástól nem visszarettenő kirándulóknak ajánljuk. Ezek olyan kiépített, információkkal ellátott útvonalak, amelyek az adott környék jellegzetességeinek, élővilágának bemutatását, a természetvédelemre nevelést és az iskolai tananyag kiegészítését vállalják.

Tanösvények: saját tempó és teljes nyugalom Forrás: pixabay.com

A mai tanösvényeken már nem csak tájékoztató táblákkal, de interaktív feladatokkal is várják a látogatókat. Veszprém megye Balaton-parti részén Tihanyban, Alsóörsön, Csopakon, Badacsonyban, a Káli-medencében, a Tapolcai-medencében és a Somlón is találhatunk tanösvényeket.

A bátraknak: kalandparkok

A kalandparkok pár évvel ezelőtt kezdtek divatba jönni a Magyarországon, természetesen ma már a Balatonnál is élvezhetjük ezt az aktív kikapcsolódási formát. Itt próbára teheti az ember a merészségét és a fizikai kondícióját. De nem kell megijedni, mert a kalandparkok használatához nem kell sportolónak lenni, átlagos látogatókra tervezik az attrakciókat.

Kalandpark a bátraknak Forrás: pixabay.com

A sérülések elkerülése miatt, mindenhol biztosítják a megfelelő védőfelszelést. Veszprém megyében Kislődön, Tihanyban, Balatonfüreden, Balatonfűzfőn és Zánkán ugorhatunk fejest a kalandba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában