Mozduljunk ki!

2019.04.05. 07:00

Szabadtéri programajánlónk a hétvégére

Vannak programok, amelyekhez elég, ha kényelmes cipőt veszünk fel és elindulunk. Április első hétvégéje kellemes idővel, és megannyi különleges szabadtéri programmal fogad minket.

Horváth László

Tengernyi medvehagyma Fotó: pixabay.com

Medvehagyma hétvége Eplény

Felvonó az Ámos-hegyre. Fotó: Pesthy Márton

Most kezdődik a medvehagyma virágzása, így Eplényben és Bakonybélben is ehhez a gyönyörű és finom növényhez kapcsolódó programokkal várnak minket. A télen sícentrumként üzemelő Eplényben virágot szedhet a család, vagy randevú keretében libegőzhetünk fel párunkkal a páratlan panorámát nyújtó Ámos-hegyre. Aki megéhezik, annak pedig jó szívvel ajánljuk a helyi büfében a medvehagymás langallót és medvehagymás pogácsát.

Medvehagyma Napok Bakonybél

Medvehagymás pogácsa. Fotó: Mihály Szilvia

Bakonybélben mindkét nap különböző hosszúságú és nehézségű túrákkal várnak minden érdeklődőt. Aki nem érzi az erőt a gyalogláshoz, az sétavonattal fedezheti fel a Bakony szépségeit. A településen szervezett programokon érdemes figyelni, mert nem csak megkóstolhatjuk a medvehagymából készülő ételeket, de recepteket is tanulhatunk hozzá, valamint előadást is hallgathatunk jótékony hatásairól.

Liliomkert termelői piac

Éhen nem maradunk. Fotó: Pesthy Márton

Ha szeretnénk következő hétre feltölteni az éléskamrát, de a szupermarketek fényétől már a hideg is kiráz minket, Káptalantótiban mindenképpen látogassuk meg a vasárnaponként tartott, békebeli társaikat idéző termelői piacot. Minden friss, minden háztáji. Érdemes korán, és üres hassal érkezni. Ha sajtot, friss kenyeret, vagy akár antik holmit, badacsonyi termelői bort keresünk, akkor kihagyhatatlan ez a Káli-medence szívében elhelyezkedő falatnyi múlt.

Akali Bor Napja Mandulavirágzáskor

Balatonakaliban is az éledő természet lesz a főszereplő. A mandulavirágzás idejére időzített hétvégi programsorozaton a mandulafák és a köztük megbúvó pincék nyújtanak kellemes kikapcsolódást. Egész hétvégén temérdek programmal várják a vendégeket. Gulyásfőzés, metszési bemutató, borkóstolás, gyurgyalag-látogatás, solymászbemutató, operett-előadás, hogy csak néhányat említsünk. Mindenképpen érdemes kilátogatni, garantáltan jó szórakozást ígér.

Alkotóházak Hétvégéje

Műhelymunka. Fotó: Pappné Rácz Ildikó

Zircen kézműves oldalunkat csillogtathatjuk meg az Alkotóházak Hétvégéjén. Tojás- és fonálfestésben, dúcnyomásban próbálhatjuk ki magunkat. Sülni fog kemencés kenyér, és cserélhetünk palántákat a hozzánk hasonló hobbi-kertészekkel. Előadások, mesemondás színesíti még a műsort, továbbá növényvásár és előadások várnak minden látogatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában