igyekeznek jót tenni

2019.05.20. 16:00

Hatvanhét gyermek elsőáldozott Pápán

Első alkalommal vették a gyermekek az Oltáriszentséget, a katolikus hit szent titkát, Jézus Krisztust a város három plébániáján.

Laskovics Márió

A Szent Anna-plébánia elsőáldozói hittanáraikkal. Középen Salgó Ferenc kanonok-plébános

Fotó: Fodorné Nagy Bernadett

A hittanos diákok ünnepi szentmise keretében egységesen, hófehér ruhában áldoztak először, előtte égő gyertyával kezükben újították meg keresztségi fogadalmukat, ígéretet téve, hogy hűségesen gyakorolják az imádságot, a jó cselekedeteket, a szentmisére járást, a szentségekhez járulást, a gyónást, az áldozást, és igyekeznek jót tenni. A szentostya, az örök élet kenyerének vételét követően pedig hálát adtak, valamint kérték szüleikre, testvéreikre Isten áldását.

A Szent Anna-plébánia elsőáldozói hittanáraikkal. Középen Salgó Ferenc kanonok-plébános
Fotó: Fodorné Nagy Bernadett

A Szent Anna-plébánián harminchárom, a tókerti Szent Benedek-plébánián huszonkettő diák áldozott először. A Szent István vértanú-plébániához tartozó iskolások közül tizenketten múlt vasárnap, harmincöten pedig most vasárnap áldoznak majd első ízben. A Nagytemplomban szokás, hogy a gyerekek az égő gyertyát, a hit fényét a szertartás végén visszaadják a szüleiknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában