negyvennégy csapat indult

2019.05.07. 07:00

Veszprém megyeiek sikere az országos tűzoltó versenyen

A herendi általános iskolások a hetedik, a pápai Petőfi gimnázium diákjai pedig a harmadik helyen végeztek korcsoportjukban Budapesten, az országos katasztrófavédelmi versenyen a közelmúltban.

Kovács Erika

A pápai csapat harmadik lett: Nagy Benedek, Sós Benjámin, Iványi Kristóf, Csillag Levente.

Fotó: Német Péter

A viadalt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség szervezte meg, Budapesten, a Városligetben, amelyen negyvennégy csapat, húsz-húsz általános és középiskolás, a tavalyi két győztes csapat, valamint Szlovákia és Szerbia versenyzői, összesen négyszázötven résztvevő indul el. A diákokat tizenkét állomáson egyebek mellett elméleti, környezetvédelmi, tűzvédelmi, illetve árvízvédelmi feladatokkal várták. Számot kellett adniuk viharjelzéssel-, térképismerettel-, elsősegély-nyújtással és állatvédelemmel kapcsolatos tudásukról is.

A pápai csapat harmadik lett: Nagy Benedek, Sós Benjámin, Iványi Kristóf, Csillag Levente. Fotó: Német Péter

Veszprém megyét az általános iskolás kategóriában a herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Herend 8 elnevezésű csapata képviselte, akik korcsoportjuk huszonkét indulója közül a hetedik helyet szerezték meg. A középiskolások versenyében a pápai Petőfi Sándor Gimnázium Pápa Önkéntes Tűzoltó Egyesület nevű csapata képviselte Veszprém megyét, akik az előkelő harmadik helyet vívták ki maguknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában