Embereket és városokat kötnek össze

2019.06.25. 14:00

A herendi kiállításon nemzetközi bírák előtt mérettetnek meg a kutyák

Az 57 éve alakult Ebtenyésztők Veszprém Megyei Egyesülete már hetedik alkalommal rendezett nemzetközi CAC-kiállítást a porcelán városában, viszont ez volt az első alkalom, hogy dupla kutyashow-val várták a résztvevőket.

Molnár Sándor

Takácsné Szabó Krisztina és fia Sárvárról érkezett a kiállításra. Sault, a komondort és Subát, a pulit hozták el

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az országosan is az egyik legszínvonalasabbnak számító rendezvényre több mint tíz országból mintegy ezerháromszáz négylábú kedvenc érkezett a gazdájával.

Idősebb és ifjabb Balogh Péter, aki Hatvanból érkezett két bordeaux-i dogjával, Lujzával és Kronosszal a kiállításra Fotó: Penovác Károly/Napló

Szombaton már kora dél­előtt zsúfolásig megtelt a porcelánmanufaktúra parkolója és a Park sétány környéke. Mindenütt a kiállításra érkező, különböző fajtájú és méretű kutyákkal és az őket kísérő gazdikkal találkozhattak az érdeklődők.

A délelőtti bemutató megnyitóján Ovádi Péter ország­gyűlési képviselő kiemelte, hogy a herendi nyári rendezvénynaptárban már hetedik éve szereplő kutyakiállításon évről évre nő a nevezők száma. Köszönte az önkormányzat, a manufaktúra és a rendezők munkáját, akiknek segítségével ez a csodálatos rendezvény megvalósulhatott. – Egy dolog összetart minket, a kutyák szeretete – fogalmazott a képviselő.

A kiállítást a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója nyitotta meg. Simon Attila a kutyájával, Majával, a kis Jack Russell terrierrel érkezett a rendezvényre, amely véleménye szerint egy ünnep. – Ünnepeljük ilyenkor a kutyaszerető gazdikat, ünnepeljük a türelmet és a kitartást, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki a kezdeti kutyaneveléstől a kiállítási versenyekig eljusson, és ünnepeljük a kutyákat is, akik évezredek óta embereket és városokat kötnek össze – hangsúlyozta a vezérigazgató.

Takácsné Szabó Krisztina és fia Sárvárról érkezett a kiállításra. Sault, a komondort és Subát, a pulit hozták el Fotó: Penovác Károly/Napló

A verseny vezetőbírója, Erdős László elmondta, hogy a dupla CAC herendi kiállításon rangos nemzetközi küllembírók előtt méretnek meg a kutyák. A híres lengyel, szlovén, szerb, magyar, olasz és ukrán bírák már nagyon jól ismerik mind a 350 létező kutyafajtát, és a fajtasztenderdek, valamint a saját ízlésük alapján a legszebbnek látott kutyáknak ítélik oda a fajtagyőzteseknek járó díjakat.

Takácsné Szabó Krisztina Sárvárról már harmadik alkalommal hozta el két kutyáját a herendi kiállításra. Szerinte színvonalas a verseny, mindig sokan vannak, és szépek az ajándékok is. Elárulta azt is, hogy Saul, a hatalmas termetű komondor sokkal nyugodtabb természetű, mint Suba a puli. A kiállításokat türelmesen viseli, és a jó idegrendszerű kutyussal akkor sincs gond, amikor a ringben sok társa veszi körül. Gazdája a tekintélyt parancsoló megjelenése, nyugalma és gyermekszeretete miatt választotta ezt az ősi magyar fajtát.

A herendi CAC kutyakiállítás délelőtti Best in Show-jának győztese egy kerry blue terrier lett, míg a délutáni show-n egy hovawart fajtájú kutyus bizonyult a legszebbnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában