El a képernyőktől!

2019.06.05. 07:00

Fiataloknak rendeztek horgászversenyt Balatonkenesén

Tizenkilencedik alkalommal rendezte meg hagyományos, gyermeknaphoz kötődő horgászmajálisát a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt., a Magyar Országos Horgász Szövetség és a Balatoni Horgász­egyesületek Szövetsége (BHSZ). A rendezvényen több mint 50 gyermek vett részt.

Molnár Sándor

Fotó: illusztráció

Fotó: illusztráció

Balogh Tibor, a BHSZ elnöke köszöntötte a gyermekeket és kísérőiket a regisztráció után a Honvéd üdülőben. Rövid megnyitójában a verseny megnevezésével kapcsolatban megjegyezte, hogy nem mintha a drogfogyasztás veszélye ma nem lenne aktuális probléma, de a rendezvény célja a megelőzés mellett az, hogy a tabletek, okostelefonok képernyője elől a természetbe csalja a gyerekeket. A horgászat, az elektromos kütyük virtuális sikereivel szemben valódi kézzel és más érzékszerveinkkel megtapasztalható élményeket nyújt – fogalmazott.

A megnyitót követően Stanka Mária rendőr őrnagy, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársa tartott drogprevenciós előadást, majd Bokori Zoltán versenyigazgató ismertette a verseny rendjét és a biztonsági szabályokat. A versengés elején csak a környezet és a Balaton szépsége kárpótolta valamelyest a halak étvágytalansága miatt kesergő ifi- és gyermekhorgászokat, de az idő előrehaladtával elkezdtek megtelni a haltartó szákok. A legkisebbek a kikötőben, a nagyok a nyílt vízen akasztottak meg egy-egy szép dévérkeszeget.

Az értékelés idején a halőrök tettek fel kérdéseket a horgászrenddel kapcsolatban a résztvevőknek. Az eredményhirdetés előtt lángossal és üdítővel lepték meg a szervezők a jelenlévőket.

A horgászviadal legjobbjai érmeket, kupákat és a halgazdálkodási társaság értékes tárgyjutalmait vehették át, valamint a következő évre szóló Balatoni éves területi jegyek utalványait. Végül valamennyi résztvevő örülhetett a szponzorok által felajánlott, horgászkellékekből összeállított ajándékcsomagnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában