Nyitóprogram a Belső-tónál

2019.06.12. 08:52

Látványos flashmobbal hívták fel a figyelmet a tihanyi levendulafesztiválra

Több száz gyermek és felnőtt levendulát formázva, látványos flashmobbal jelezte Tihanyban, a Belső-tónál, hogy rövidesen megkezdődik a híres levendulafesztivál.

Kovács Erika

A flashmob résztvevőinek egy csoportja: a Tihanyi Bencés Iskola diákjai Legeza Márton magyartanárral, a Belső-tónál Fotó: Kovács Erika/Napló

Fotó: Kovács Erika/Napló

Helybeli gyermekek és felnőttek az alkalomhoz illően lila és zöld színű felsőben mentek ki Tihanyban a Belső-tó partjára kedden, hogy ott flashmobbal, avagy villámcsődülettel jelezzék, rövidesen megkezdődik a település egyik kiemelkedő, nemzetközi hírű idegenforgalmi programja, a levendulafesztivál, amit idén 15. alkalommal szerveznek meg.

A flashmob résztvevőinek egy csoportja: a Tihanyi Bencés Iskola diákjai Legeza Márton magyartanárral a Belső-tónál Fotó: Kovács Erika/Napló

A gyerekek azt mondták, örülnek annak, hogy ilyen sokan eljöttek a tóhoz, és részt vehettek a híres levendulás rendezvény látványos nyitóprogramjában. Az idei fesztivál egyik kiemelkedő eseménye lesz, amikor június 14-én, pénteken átadják a levendulalepárlót és -múzeumot Tihanyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában