Tihanytól Földvárig ülték körbe a tavat

2019.10.09. 18:27

Száz csapat mérte össze bojlis tudását a Balatonon

Hétvégén fejeződött be a VII. Nemzetközi balatoni bojlis horgászverseny (NBBH). Kilenc napig 95 magyar és 5 külföldi csapat küzdött azért, hogy sikerüljön kifogniuk hét darab, hét kilogrammnál nagyobb pontyot. A versenyzők Tihanytól Balatonföldvárig ülték körbe a tavat.

Molnár Sándor

A Rézüst Carp Team Fonyódon akasztotta meg a verseny legnagyobb halát

A 168 órán át tartó hetedik NBBH a világ leghosszabb pontyhorgászversenyévé nőtte ki magát. A végelszámolásnál azok a csapatok jöhettek számításba, amelyeknek sikerült hét darab hét kiló feletti pontyot fogniuk.

Az időjárás és a vízhőmérséklet nem volt kedvező a pontyhorgászathoz, ráadásul fél­időben erős hidegfront érkezett északi széllel a tóra. A front után szaporodtak a fogások, sőt a Rézüst Carp Teamnek sikerült elcsípnie a verseny legnagyobb halát, egy 26,5 kilós uszonyost, dobós módszerrel, 80 méterről Fonyódon.

A Rézüst Carp Team Fonyódon akasztotta meg a verseny legnagyobb halát

A viadal ideje alatt nyolc 20 kilogramm feletti, több mint ötven 15–20 kiló közötti, 300 darab 10 pluszos ponty akadt horogra, és rengeteg hét kilo­gramm feletti halat is fogtak a horgászok – derült ki a balatonihal.hu beszámolójából. A kilencnapos versenyt végül a Balatonszemesen bojlizó Starbaits Hungary csapata nyerte, akiknek 115,525 kilogrammot nyomott a hét kifogott pontya. Második helyen a Carpsoul Hungary csapata végzett Becehegyen horgászva. Az általuk fogott legnagyobb halak összsúlya 109,025 kiló volt. A dobogó harmadik fokára a Balatonmáriafürdőn versenyző Truck Carp Team állhatott fel 105,025 kilogrammos eredményével. Jövőre, a VIII. Nemzetközi balatoni bojlis horgászversenyen várhatóan már 111 csapat versenyez majd, és ott nyolc darab, nyolc kilogramm feletti pontyot kell fogni a versenybe kerülésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában