generációk

2019.11.24. 11:53

Egy napon ünnepel a legidősebb és legifjabb családtag Kertán

Kettős ünnep volt a Tornai családban november 23-án. A család legidősebb tagja, Tornai Jánosné Takó Ilona a 90. a legifjabb, Csomai Fruzsina a 9. életévét töltötte be november 21-én.

Tisler Anna

Az ünnepeltek családikörben

Fotó: Tisler Anna

Ilona néninek 3 gyermeke, 4 unokája és 3 dédunokája van. Mindannyian Kertán élnek. Érdekesség, hogy a legidősebb gyermeke az idén töltötte be a 70., a legidősebb dédunoka a 20. évét.

Az idős asszony a háztartást vezette, majd férje korai halála után munkába állt. Dolgozott a moziban, abban a korban, amikor a filmeket hatalmas ládában küldték. Mint elmondta, nem volt nehéz munka a vetítés, sokan jártak abban az időben moziba. Jó filmeket játszott. Majd a termelőszövetkezetben látta el a hivatalsegédi feladatokat. Amíg tudta, ellátta a háztartást, ma már nehéz a járás, járókeretet használ, ezért a nap nagy részét a szobában ülve tölti, tévét néz és újságot olvas. Ma ő a falu legidősebb lakosa. Lapunk régi előfizetője, minden nap átlapozza az újságot, főleg a közélet érdekli.

Dédunokái nevével is találkozott már a lapban. Fruzsina, a másik ünnepelt ügyes prózamondó és néptáncos. Legutóbb egy devecseri tehetségkutató versenyen ért el kiváló eredményt. A térség minden versenyére benevezi tanítója a helyi iskola harmadik osztályosát. Bátyja, Ákos aki Ajkán gimnazista, az Ajka-Padragkút tánccsoport tagja. Fruzsina kérdésünkre elmondta, kitűnő tanuló.

Az ünnepeltek családi körben
Fotó: Tisler Anna

Szeret Kertán lakni, sok barátja van. Jó, hogy a rokonai is ott élnek, így gyakrabban találkozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában