Szervezetünk hálás lesz érte

2020.01.20. 16:00

Tiszta vizet igyunk, mellőzzük a cukros italokat és üdítőket!

Ismert tény, hogy egészségünkre válik a víz fogyasztása, mivel lételemünkről van szó. A felnőtt szervezet 60 százaléka víz, a megfelelő folyadékszükségletünk fedezéséről nap mint nap gondoskodnunk kell. Pozitív hatását megsokszorozhatjuk, ha egy kúra erejéig legalább a folyadékpótlásra csak tiszta vizet fogyasztunk, mellőzzük az egyéb cukros, ízesített italokat.

Borsos Renáta

Tartsunk tiszta vízzel kúrát legalább harminc napon keresztül

Fotó: Borsos Renáta/Napló

Kutatási adatok alátámasztják, látványos és valóban érezhető hatásokat generál szervezetünkben, ha hanyagoljuk a szörpöket, cukros teákat, üdítőitalokat és kizárólag tiszta vizet iszunk a kellő mennyiségben.

Tartsunk tisztavíz-kúrát legalább harminc napon át, és érezzük, hogy akaraterőből jelesre vizsgázunk, miközben az egészségünk védelmében is rengeteget teszünk! Talán az egyik legfontosabb pozitívum, hogy a kúra által megerősödik az immunrendszerünk. A szervezetünk hatásosabban védekezik a kórokozókkal szemben, s mivel a tiszta víz jó hatással van a máj és a vesék működésére, kedvezően befolyásolja szervezetünk méregtelenítési folyamatait. Jelentős szempont, hogy a megfelelő mennyiségű víz meggátolja a vér besűrűsödését, segíti az optimális keringést.

Tartsunk tiszta vízzel kúrát legalább harminc napon keresztül
Fotó: Borsos Renáta/Napló

Az agy kifogástalan működéséhez szintén szükség van a vízre, legalább akkora mértékben, mint az oxigénre. A táplálkozástudomány állásfoglalása, hogy a pusztán tiszta vízzel történő folyadékpótlás – természetesen a levesek fogyasztásán felül – kedvezően befolyásolja a szellemi teljesítményt, és még a kreatív gondolatok is könnyebben születnek általa. További előnye, hogy a méregtelenítési folyamat révén a szükségszerű, az indokolt súlyvesztés is könnyebben megy végbe.

Figyeljünk oda, étkezés előtt fél órával igyunk meg egy pohár vizet. Hatásos módszer arra, hogy ne együk túl magunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában