Zumba, tánc, bábozás és mazsorett

2020.02.11. 11:00

Nagy gondot fordítanak az egészséges életmódra Gicen

A község kultúrházában több mozgásforma közül választhatnak az érdeklődők.

Laskovics Márió

A zumbacsoport foglalkozásain kitáncolják magukból a stresszt a résztvevők

Fotó: önkormányzat

Évekre visszamenő hagyománya van a 350 lelkes községben az egészséges életmódot elősegítő mozgásformáknak. A helyi kultúrházban zumbán, gyermektánc-foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők a farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) jóvoltából, illetve tavaly óta bábcsoport is működik a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) Veszprém Megyei Irodája projektjének köszönhetően – tudtuk meg Németh Adrienn polgármestertől. Felidézte, hogy a zumba 2016-ban kezdődött, a kultúrházban kedd esténként lehet részt venni rajta. A helyi lakosoknak az EFI Életmódváltó programjában ingyenes a belépés.

A gyermektánc-foglalkozáson elsődleges a kicsik mozgáskultúrájának fejlesztése. – A gici falunapon léptek fel először, ami nagy sikerélményt adott nekik. A heti foglalkozásokon a gyerekek különböző táncokat, mozgásformákat tanulhatnak. Az évek során egy-két rendezvényen volt még lehetőségünk bemutatni zenés-táncos műsorunkat. Nagy készülődés folyt a karácsonyi műsorra, ahol karácsonyi énekkel, rövid színdarabbal és táncos produkcióval szórakoztatták a szülőket. Ez évtől folytatódnak a próbák, az EFI és az önkormányzat támogatásával. Schwarzkopf Attila táncoktatóval továbbfejlesztjük a gyermekek mozgáskultúráját, állóképességét, csapatszellemét – fogalmazott a csoportot is vezető polgármester. Hozzátette, a tánc mellett színdarabokat, egyéb műsorokat előadó huszonöt fős csoporton belül működik a bábcsoport, mely a Három kismalacot, illetve egy maszkos táncos koreográfiát ad majd elő a projektzáró májusi, Tatabányán rendezendő kulturális fesztiválon.

A zumbacsoport foglalkozásain kitáncolják magukból a stresszt a résztvevők Fotó: önkormányzat

– Jól látható az egészségfejlesztési program eredménye. Egyre többen járnak a foglalkozásokra, más településekről is. A mozgásformák nemcsak testileg tartják fitten az embert, hanem lelkileg szintén feltöltik a résztvevőket. Továbbá közösség-összekovácsoló hatásuk van, a csoportok rendszeresen tartanak bemutatókat a faluban, valamint a szomszédos településeken. Nemsokára mazsorettcsoportot is indítunk, illetve március 7-én népszerűsítő nyílt napot tartunk – jegyezte meg Németh Adrienn polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában