Ezüstérmes bakancsosok

2020.03.10. 11:00

Évet értékeltek az ajkai természetjárók

Közgyűlésen értékelte az előző évet a Bánki Donát Természetbarát Egyesület. A 306 tagú civil szervezet a 2019-es teljesítménye alapján második helyen végzett a minősítést kért 13 Veszprém megyei egyesület rangsorában.

Tisler Anna

Forrás: pixabay

Dorner László alpolgármester köszöntőjében kijelentette: örvendetes, hogy az egyesület a fiatalokkal is megismerteti a természetjárás szépségeit. Hozzátette, az ajkai önkormányzat a természetjárókat is támogatja.

A Bánki Donát Természetbarát Egyesület tavaly 1003 túrát szervezett, ebből 898 gyalogos, 181 kerékpáros, négy magashegyi, 22 sí-, egy pedig barlangi volt. Összesen 22 ezer 72 kilométert gyalogoltak és 12 ezer 636 kilométert kerékpároztak. A túráikon 5129 természetjáró vett részt. Túramozgalmak teljesítésében is jeleskedtek: 46 városi, 95 megyei, 52 regionális, nyolc országos mozgalmat teljesítettek – a legtöbbet, 37-et Bachstadt János.

A Veszprém megye bakancsosa kupát hárman (Bachstadt János, Lukács József, Szalai József) érdemelték ki. Az Országos Kéktúrát Kovácsné Kóger Judit, Magyar József és Takács Tibor járta be. Kiváló természetjáró lett Jaskó Veronika, Garbai Gábor, Bachstadt János és Bachstadtné Németh Éva. A Veszprém megye legjobb túrázója pályázaton a nőknél gyalogos kategóriában első lett Jaskó Veronika, kerékpárosban Babos Anikó. A férfiaknál gyalogosban Vasanits László, kerékpárosban Garbai Gábor győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában