különleges viadal

2020.07.28. 12:05

Ifjúsági horgászversenyt rendeztek Veszprémgalsán

Első alkalommal rendezték meg a településen a Bakony-Balaton Horgász Szövetség (BBHSZ) Ifjúsági Négytusa Horgász Vetélkedőjét.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A versenyzők a technikai versenyszámok közben

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A viadal két okból is különleges volt, hiszen a település először adott otthont horgászversenynek, illetve a Csabrendek-Sümeg Sporthorgász Egyesület színeiben két helyi fiatal is indult, Fazekas Noémi és Simon Dominik László személyében.

A nap első részében az ifjakra egy kétórás horgászat várt, majd egy harminc perces tesztlap kitöltése, mely a horgászati szabályokon és módszereken kívül környezetvédelmi ismereteket tartalmazott. Az elmélet után a technikai versenyszámok következtek, ahol először a versenybizottság által kiosztott anyagok használatával egy horgászati célú eszközt kellett összeállítani, utána célba dobás (casting) következett orsós horgászbottal, célponyvára. Amíg a zsűri értékelte a horgászok teljesítményét, addig a fiatalok versenyen kívüli ügyességi feladatokban (légpuskás lövészet, távdobás) is kipróbálhatták magukat. Lövészetben Zaka Krisztián, míg távdobásban Strenner Levente bizonyult a legjobbnak.

A versenyzők a technikai versenyszámok közben
Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Az ebéd elfogyasztását követően nem maradt más hátra, mint a horgászviadal értékelése. A versenyzőket a négy versenyszámban nyújtott teljesítmény alapján rangsorolták. A Négytusa összetett próbatételét Hegedüs Benedek (Csabrendek-Sümeg SHE) nyerte, 2. helyen Zaka Krisztián (Csopak-Palóznak HE) végzett, a 3. helyet Szabó Péter Bendegúz (Balatoni HE) szerezte meg. A három fiatal a tárgyjutalmak, érmek és oklevelek mellett ingyenes részvételt nyert a Magyar Országos Horgász Szövetség Országos Ifjúsági Táborába, melyet 2020. augusztusában rendeznek meg Orfűn. Mivel a dobogósok egyike visszalépett a tábor lehetőségétől, így az orfűi horgászélményen a 4. helyezett Simon Dominik László vehet részt.

Simon Gábor a település polgármestere gratulált a győzteseknek, és reményét fejezte ki, hogy mindenki jól érezte magát és bízik abban, hogy a horgászverseny fiataljai öregbítik Veszprémgalsa hírnevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában