Újságírói jegyzet – Jó reggelt, Veszprém vármegye!

2024.03.06. 06:00

Gigabyte kontra olvasójegy, tű kontra szénakazal – még nem hirdetünk nyertest a net és a nyomtatás versenyében

Rimányi Zita

Tű a szénakazalban? Sosem volt annyi infó kézközelben, mint ma, a keresés mégis egyre reménytelenebb, ezért még nem hirdetünk nyertest a net és a nyomtatás versenyében Fotó: Rimányi Zita

Hallatlan médiazajban hogy lehet értéket közvetíteni? – kérdezték Richly Gábor művelődés- és eszmetörténészt Zircen. Szerinte a művészet testközelből megtapasztalható élménye össze nem hasonlítható azzal, ha a monitor elől figyeljük, ezért előbbire kell teremtenünk minél több alkalmat. Ugyanakkor úgy véli, a digitalizálás a kutatási lehetőségeket sosem látott módon felgyorsította, kitágította, ezért levéltári adatok, műalkotások minél szélesebb körét kell online elérhetővé tenni. Ha nem kerülnek fel a netre, a tanulmányok szempontjából olyanok, mint ha nem is lennének. Ám áramszünetben és ha lefagy a laptop, könyvet könnyű lekapni a polcról. Mondjuk, a Tű a szénakazalban címűt. Sosem volt annyi infó kézközelben, mint ma, a keresés mégis egyre reménytelenebb. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában