Elballagtak az óvodások

2020.08.26. 07:00

Játékos feladatokkal birkóztak meg hat állomáson a berhidai gyerekek

A vírushelyzet miatt elmaradt május végi, hagyományos, óvodai ballagási ünnepséget idén nyáron rendhagyóan rendezték meg a Süni ­Óvodában.

Jákói Bernadett

Roli bohóc műsorán valamennyi óvodás kisgyerek felhőtlenül szórakozott

Fotó: Jákói Bernadett

Az óvodától elbúcsúzó nagycsoportosok nem maradtak búcsúszó és ajándék nélkül, egy vidám augusztusi napon élhették meg első ballagási élményeiket.

Az óvoda csoportszobáit körbejárva, a dajka nénik szorgos kezei által készített jelképes batyuval és ajándékkal a vállukon, ovipólóban búcsúztak el a nagycsoportosok szeretett óvodájuktól. A virágdíszes ballagókapun jelképesen átlépték az óvoda küszöbét, és készülnek életük új szakaszára, az iskolára.

Ballagó társaikat a még óvodába járó gyerekek is búcsúztatták, így ők is részt vettek a játékos ballagási ceremónián, ami idén egy gyermeknapi forgataghoz hason­lított.

A rendhagyó búcsúzás a játékudvarban folytatódott, ahol számukra az óvó nénik által összeállított ügyességi sportversennyel, a foglalkozásokhoz is kapcsolható játékos feladatokkal birkóztak meg hat állomáson a gyerekek, csapatokban. Volt mesefelismerés, közös ének citerakísérettel, logikai feladatok, az új sportpályán labdajátékokkal kapcsolatos sportfeladatokban mérhették össze tudásukat, ügyességüket. A legrátermettebb csapatok ajándékban részesültek.

Roli bohóc műsorán valamennyi óvodás kisgyerek felhőtlenül szórakozott Fotó: Jákói Bernadett

A gyermekek felhőtlen szórakozásához a legnagyobb sikert az ugrálóvár biztosította, de az óvó nénik jóvoltából arcfestés, csillámtetoválás is várta a gyerekeket. A legnagyobb meglepetést Roli bohóc, alias Budai Roland gyermekműsora jelentette, akivel felszabadultan szórakoztak együtt az apróságok.

Búcsúebédként pizzával és limonádéval, valamint a Süni Óvoda logójával ellátott meglepetéstortával kínálták a gyerekeket. Egy pétfürdői cukrászda fagylaltoskocsijából pedig többféle ízű finomságból válogathattak kedvükre a búcsúzó óvodások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában