vedd beee a kanyart!

2020.08.03. 11:00

Vidám szalmabárányok fogadják a bicajosokat Paloznakon

Aki figyelmesen közlekedik autóval a 71-es úton vagy biciklivel a kerékpárúton, annak bizonyára feltűnt, hogy a négy évvel ezelőtt átadott paloznaki kerékpáros pihenő mellett szalmabálába bújtatott bárányok vannak.

Szendi Péter

Három gyermek önfeledten játszik a paloznaki szalmabálákon

Fotó: Szendi Péter

Czeglédy Ákos polgármester elmondta, az országban egyre nagyobb divat, hogy bálából készítenek különféle figurákat. Volt olyan település, ahol piramisokat láthatott az ember. Paloznak is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, immáron negyedik alkalommal.

Steinbach Zsófia helyi lakos elkészítette a mókás birkafejeket, amelyeket ráragasztottak a bálákra. Sokaknak tetszik az alkotás, a turisták rendszeresen megállnak egy-egy szelfire vagy egy fotó elkészítésére a szalmabálából készített bárányok mellett.

Három gyermek önfeledten játszik a paloznaki szalmabálákon Fotó: Szendi Péter

A paloznaki önkormányzat annyival egészítette ki a turisztikai látványosságot, hogy a bálákba egy balesetes biciklista figuráját rakták be, aki nehezen vette be a kanyart, ezzel pedig arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy óvatosan kerékpározzanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában