2020 top 10

2020.12.21. 07:00

Világraszóló füredi győzelem és ész nélküli veszprémi autósok érdekelték legjobban olvasóinkat januárban

Közeledik az év vége, a számvetések időszaka, ezért a veol helyi szerkesztősége is készített egy összegzést arról, mely témák érdekelték a legjobban olvasóinkat, melyek voltak azok a cikkeink, amelyek a legnagyobb visszhangot váltották ki.

veol.hu

Szívbe markoló tragédiák és örömteli események egyaránt jellemezték 2020 első hónapját Veszprém megyében, természetes, hogy a sok-sok hír közül ezek érdekelték olvasóinkat a legjobban.

10. Kétszázmilliója volt, de miből? – Elrendelte a letartóztatását a veszprémi bíróság

Indítványozta a Veszprémi Járási Ügyészség a Veszprémi Járásbíróságon a férfi letartóztatását, aki jogosulatlan pénzügyi tevékenységet végzett, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség. A gyanú szerint az 59 éves férfi tavaly engedély nélkül, havi kamattal rendszeresen, hosszabb időre kölcsönöket adott több embernek. Ezt 2020-ban is folytatta.

9. Kislány az első Veszprém megyei újszülött

Újév hajnalán született a megye idei első babája a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban. Újév hajnalán született a megye idei első babája a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban.

8. Türelmetlenül, előzékenyen, néha ész nélkül: így közlekedünk Veszprémben (videó)

Se szeri, se száma az interneten azoknak a videóknak, amelyek Oroszországtól Kínán keresztül az Egyesült Államokig mutatnak be meghökkentő, megmosolyogtató vagy épp ellenkezőleg, vérfagyasztó közlekedési szituációkat. Mi ezúttal Ferenczi Ákos segítségével Veszprémben néztünk körül.

7. Világraszóló balatonfüredi győzelem született a Dakaron!

Fazekas Károly pilóta vezetésével az elkelő második, illetve harmadik helyen értek célba január 18-án, szombaton a balatonfüredi Fazekas Motorsport képviselői egy 1400 lóerős versenykamionnal a kamionok között, illetve a kamionok és autósok mezőnyében, 6500 kilométeres nemzetközi küzdelmében az Africa Eco Race 2020 versenyen.

6. Meghalt Gesztesi Károly

Az 56 éves színész sajtóinformációk szerint vezetés közben kapott infarktust január 4-én. Gesztesi Károly a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. A színész kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, az orvosok már nem tudtak rajta segíteni.

5. Egy embert kórházban kezelnek koronavírus fertőzés gyanúja miatt Bécsben

A koronavírussal való fertőzés első feltételezett esetéről számoltak be Ausztriában, számoltunk be január 26-án. Egy kínai légiutas-kísérőt szállítottak kórházba.

4. Súlyos munkabaleset történt Peremartonban

Roncsolta egy 51 éves férfi felkarját a présgép egy peremartoni gyárban január 9-én. A férfi munkatársai csillapították a vérzést, amíg a mentősök kiérkeztek, akik életveszélyes állapotú sérültet találtak a helyszínen. A mentősöktől a férfi infúziót, rögzítőt, fájdalomcsillapítót kapott, majd stabil állapotban a veszprémi kórházba szállították.

3. Országszerte több új gyorséttermet nyitnak – most épp Veszprémben

Január 13-án jött a hír, hogy Veszprémben is megnyitja kapuit a világ egyik legnagyobb gyorsétteremláncának egysége a megyeszékhelyen, a Budapest út és Hold utca közötti saroktelken.

2.Holttestet találtak Pétfürdőnél

Január 12-én kora reggel holttestet találtak Pétfürdőnél a vasút közelében. A környéken lakók elmondták, hogy a közelben működik egy szórakozóhely, ahová a környező településekről szórakozni járnak a fiatalok, többen pedig éjszaka gyalog mennek haza.

1. Halálos baleset történt az ajkai erőműben

2020. január 7-én a kora reggeli órákban halálos üzemi baleset történt az ajkai erőmű területén. A szerencsétlenség a létesítmény udvarában, a tüzelőanyag-tároló területén következett be, ahol egy rakodógép hátramenet során elütött egy 53 éves dolgozót, aki a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában