(Jelképesen) elégették a vírust Szentgálon

A télűzés a farsangi hagyományok egyik meghatározó eleme. Maskarába öltözve, jelképesen a tél temetésével együtt búcsút mondunk a betegségeknek és a rossznak is.

Molnár Sándor

Lurcza Viktória és Tallér Andrea a házi idősgondozó és ellátottja figuráját öltötték magukra

Forrás: Szentgál Könyvtár

- Ezért szerettük volna, ha ebben a szűkre szabott, korlátozásokkal megtűzdelt, pandémiás időszakban sem marad el ennek a hagyománynak a felelevenítése.

Jelképesen elégették a Covid-19 vírust Fotó: Szentgál Könyvtár

- Általában szalmával kitömött bábot, úgynevezett „kiszebábot” égetnek el ilyenkor, de mi az aktuális helyzetből merítettünk ötletet és a Covid-19 vírust áldoztuk fel annak érdekében, hogy minden bajunkat feledve csak a jóra, a tavaszra, egészségre és az életre tudjunk fókuszálni – mondta el Somlai Veronika művelődésszervező.

Lurcza Viktória és Tallér Andrea a házi idősgondozó és ellátottja figuráját öltötték magukra Fotó: Szentgál Könyvtár

Szentgálon online jelmezversenyt is hirdettek, melynek során a kreatív és mókás jelmezekbe öltözött jelentkezőktől fotót kértek a szervezők. Szombaton kora délután pedig szűkkörben, a helyi könyvtár udvarán égették el jelképesen az életünket közel egy éve megkeserítő vírust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában