Hétről hétre, képről képre

2021.02.19. 11:00

Nagyvázsonyi nyertesünk szívesen részt vesz a Napló játékaiban

Izsán Lászlóné nyugdíjas olvasónknak kedvezett a szerencse a Hétről hétre, képről képre elnevezésű játékunk azon fordulójában, amikor Nagyvázsonyt kellett felismerni a fotók alapján.

Molnár Sándor

Izsán Lászlóné a játékszelvénnyel a kezében nagyvázsonyi otthonában

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Izsán Lászlóné már közel 50 éve Nagyvázsonyban lakik, ráadásul a feladványfotók közül kettő az otthona közelében készült, így a megállótáblát és a helyi néprajzi múzeum kútját könnyen felismerte. Viszont a kis iskola előtti szökőkút tetején ülő hollót csak mostanában vette észre, amikor a téli fagyok miatt letakart díszkútról a szél lefújta a fóliát. Így esett meg, hogy egyik nap boltba menet közben rácsodálkozott a játékunkban is szereplő fémmadárra.

Olvasónk kitöltötte a jelentkezési lapot, amelyet aztán Imre fia küldött el e-mailben a szerkesztőségünkhöz. Izsán Lászlóné lapunknak nyilatkozva elmesélte azt is, hogy az óvónőként dolgozó menye hívta fel az óvodából azzal, hogy nézze meg az újságot, mert – mivel őt is Izsánnénak hívják – neki gratuláltak, amikor megjelent a szerencsés nagyvázsonyi nyertes neve a Napló hasábjain.

Izsán Lászlóné a játékszelvénnyel a kezében nagyvázsonyi otthonában Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Napló-ajándékcsomag átvételekor olvasónk elmondta, hogy nagyon szeret játszani, ezért a Mozaikkereső darabjait is összegyűjtötte, és a rejtvényeket is mindig megfejti, általában tíz perc alatt. Megtudtuk tőle: egyszer régen, talán 15 esztendeje nyert már egy utat a Naplóval Pécs környékére.

Korábban, amíg boltosként dolgozott – Vöröstón tizenhat, illetve Barnagon kilenc évig –, lapunkat mindig megvásárolta, azonban amióta nyugdíjas, már előfizet rá. Kiderült az is, hogy nyertesünk mindig a reggeli kávé után olvassa el a Naplót, és jó ötletnek tartja a Hétről hétre, képről képre nevű településfelismerő játékunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában