Jobb megelőzni a komolyabb bajt

2021.03.07. 07:00

Egy rövid és fájdalommentes vizsgálat megmutathatja a szervezetünk állapotát

Turkovics Katalin egészségiállapot-felmérő szerint most, a koronavírus-járvány idején felértékelődik az egészség szerepe. Mára tudatosult mindenkiben, hogy ez pénzért nem megvásárolható.

Tóth B. Zsuzsa

Turkovics Katalin elmondta, sok esetben a szervezet hiányállapotaiból indulnak ki a betegségek Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Gondoskodnunk kell az egészségünkről, de nem vagy csak nehezen, hosszú várakozás után jutunk el az orvosi rendelőkbe, a magánrendelések pedig drágák. Ezért lényegesek a rendszeres szűrővizsgálatok, mindenki számára fontos ellenőrizni teste állapotát. Különös tekintettel az érrendszerre, az immunrendszerre, a kiválasztásra. Tudjuk, hogy most több vitamint kell szednünk, de arra is oda kell figyelnünk, hogy túlfogyasztásuk szintén okozhat problémákat. Érdemes szakemberrel ellenőriztetnünk, hogy milyen állapotban van a szervezetünk, tanácsot kérnünk, hogy milyen vitaminból mennyi kell. Hiszen a betegségek sok esetben valamilyen hiányállapotra követhetők vissza. A pótlással helyreállíthatók a funkciók, de fontos az egészséges táplálkozás és a mozgás is – hangsúlyozta a Naplónak nyilatkozva Turkovics Katalin.

Mint mondta, a preventív elemzés már a tünetek jelentkezése előtt rámutat a kezdődő problémákra.

– Tudnunk kell, hogy bár örökölhetők egyes betegségek, de amíg, úgymond, a genetika tölti meg a fegyvert, az életmód húzza meg a ravaszt. A legtöbb betegség fél év, egy év alatt alakul ki. Fontos, hogy amíg jól érezzük magunkat, addig menjünk vizsgálatra, mert a rossz irányba haladó folyamatok akkor még könnyen visszafordíthatók – fogalmazott a szakember, aki több évtizede foglalkozik egészségiállapot-felméréssel, test­elemzéssel, életmód-tanács­adással.

Meggyőződése, hogy a cél érdekében vissza kell nyúlnunk a gyökerekhez, az alternatív megoldásokhoz, a gyógynövényekhez. Ajánlja, hogy kerüljük a kémiai anyagokat, a gyógyszereket. Az egészségiállapot-felmérés so­rán sejtszinten mér, így az egész szervezet anatómiáját látja, állapotának teljes preventív felmérését elkészíti az elemzéssel. Így időben ki tudja mutatni azokat az eltéréseket, amelyeket kezelni kell.

– Látom a szív- és érrendszert, a vércukorszintet, a csontsűrűséget, a toxinokat, a hormonállapotot, a pajzsmirigyet, az allergiát. Kiderül a felmérés során, hogy mi lehet az oka egy betegségnek. Akkor pedig célirányosan kezelhető a páciens, akit szakorvoshoz irányítok, vagy alternatív megoldást ajánlok a részére. Vallom, hogy minden mindennel összefügg. A felmérésnek köszönhetően jól látható, hogy egy betegségnek mi az oka, aztán pedig célirányosan lehet azt kezelni. Mindenkinek érdemes elvégeztetnie félévente egy teljes testszűrést, hiszen kevés olyan emberrel találkoztam eddig, aki egészségileg rendben volt. Ma már nincs idő és pénz arra, hogy valaki mindent kivizsgáltasson magán.

A vizsgálat beavatkozás nélküli. A kéz energiavonalán keresztül érzékeli a szenzor a test mágneses rezonanciáit, a kapott értékből lehet ki­elemezni az eredményt. A tenyeret a szenzorra teszik, az érzékeli a sejtek frekvenciáit, az elektromágneses hullámot. Nagyjából fél órát, negyven percet veszi igénybe a teljes körű elemzés és tanácsadás attól függően, hogy valakinek mennyi problémája van – magyarázta Turkovics Katalin.

Turkovics Katalin elmondta, sok esetben a szervezet hiányállapotaiból indulnak ki a betegségek
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az egészségiállapot-felmérő határozottan tanácsolja mindenkinek az életmódváltást, azt, hogy alakítsa át az étkezését, mozogjon többet, és ha kell, mindenképpen szedjen vitaminokat, táplálékki­egészítőket. Turkovics Katalin háromhavonta ellenőrzi az eredményeket. Lapunk kérdésére leszögezte, hogy sokat lehet segíteni már ennyi idő alatt is, ha valaki partner az egészsége megvédése érdekében. Összefüggései­ben látja az eredményeket, rá tud mutatni a probléma okozójára, így szükség esetén a terápiát hamar el lehet kezdeni.

– Már tízéves kortól elkészíttethetjük a felmérést, felső korhatár pedig nincsen. Ne söpörjünk a szőnyeg alá egy esetleges problémát, mert előfordulhat, hogy amikor tennének ellene, akkor már visszafordíthatatlan a káros folyamat! Az egészség olyan, mint a szeretet, őrizzük gondosan – hangsúlyozta Turkovics Katalin.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában