Kertészkedő Csigabigák

2021.03.16. 11:00

Játékos módon tanulnak az ajkai ovisok a veteményezéssel

A zárás előtti utolsó napok egyikén Máhr Judit óvodapedagógus segítségével hagyma-, borsó- és sárgarépamagot ültettek a gondosan előkészített földbe a Patakparti óvoda Csigabiga csoportjának középső és nagycsoportosai az intézmény udvarán levő veteményeskertben.

Tisler Anna

Máhr Judit segített a gyerekeknek a veteményezésben

Fotó: Györkös József

A gyerekek felhúzták a gumikesztyűt, majd az Én kiskertet kerteltem című dal eléneklése után munkához láttak. Az örökös zöld óvoda címet elnyert Ajka Városi Óvoda mindegyik telephelyén zajlik a tevékenység. Az intézmény az óvodakert mintaprogram egyik bázisa.

Máhr Judit kérdésünkre elmondta, hogy a gyerekek nagyon szeretik az ilyen tevékenységeket, igyekeznek egész évben kihasználni az udvar és a kertek által nyújtott lehetőségeket. Amikor beérik a termés, közösen szüretelik le és fogyasztják el. A bab ültetését mesébe ágyazva kezdik. Az égig érő paszuly meghallgatása után mindenki elülteti a saját babját, majd figyelemmel kíséri a csírázást és a növény fejlődését.

Máhr Judit segített a gyerekeknek a veteményezésben Fotó: Györkös József

Sok gyereknek van lehetősége családjával is kertészkedni, amit nagyon élveznek. Számukra ez játék, ismeretszerzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában